Näyttely- tai käyttöjaottelu on harhakuvitelmaa

VAROITUS !! K-18. Tekstissä on suoraa sensuroimatonta tekstiä, ei lapsille.

Tulee suoraa mielipidettä ja tekstiä tästä perähikiä Suomen rodun kahtiajaoittelusta. Tekstiä päivitetään ajoittain, joten seuraile palstaa.

Tämä teksti on laadittu täysin Suomen lain sananvapauden suojan turvin. Kenenkään nimeä ei mainita eikä ketään näissä mitenkään yksilöidä. Emme harrasta teksteissämme mitään copy paste rimanalivetoja, koska kaikki sanat ovat 100% meidän omia mielipiteitä. Me jätämme nuo copy touhut täysin copycat luusereille. Ja toisin kuin monet muut suomalaiset, niin me sanomme ääneen mielipiteemme.

Rodun kahtiajako ei ole tarpeen eikä luo suvaitsevaisuutta, ja on kehityksen esteenä.

Suomi tämä perähikiöiden luvattu maa ja sitä vahvistamaan vanhoihin ajattelukantoihin jämähtäneet vanhat jäärät. Lausutaan vuodesta toiseen niitä vanhoja samoja fraaseja. Ei huomata, miten kehitys on ajanut ohitse monessa maassa ja kotimaassa tieten tahtoen halutaan jämähtää johonkin menneisiin aikoihin. 

Ikuinen sodanjulistus

Toisella puolen sota-areenaa ovat nuo kasvattajat ja koiranomistajat, jotka puolustavat viimeiseen hengenvetoon asti sitä ainoaa oikeaa eli lyhytkarvaista käyttöpuolen saksanpaimenkoiraa. Ja kerran, kun tämä porukka on juuri sitä, ketkä eivät sanojaan säästele, mitä tulee sen toisen puolen eli näyttö saksanpaimenkoiriin. Stereotypioidaan ja tässä tapauksessa alvariinsa haukutaan näyttelypuolen koiria lapasiksi, luiskaperseiksi, sammakoiksi ja mitä näitä yleviä sanontoja nyt onkaan. No se teidän yliarvostettu sahapukki, kun asetetaan saksanpaimenkoiran rodunmukaiseen näyttelyasentoon, niin voimme taata, että se selkälinja on suora ja samalla alaspäin laskeva. Luulisi teidän saksanpaimenkoiran niin mahtavina asiantuntijoina tietävän, miksi tämä rotu esitetään juuri tuossa asennossa. Missä muussa asennossa näkee selvästi koiran terveen ja tämän päivän rotumääritelmän mukaisen rakenteen sekä kulmaukset? Vinkkinä, että oikea vastaus ei todella ole sahapukkiasento.

Kasvattajasitoumuksen sokea kohta

Tuossa jatkuvaa vanhaa valheellista mantraansa toistavassa porukassa on mukana myös näitä kasvattajia. Oletteko koskaan miettineet, että jokainen kasvattaja on allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen? Seuraavassa on kyseisestä sopimuksesta kohta 4 sanasta sanaan.

Perehdyn kasvattamiini rotuihin niin, että tunnen hyvin niiden voimassa olevat rotumääritelmät ja käyttötarkoituksen. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat sopivan ikäisiä, terveitä ja hyväkuntoisia sekä luonteeltaan, ulkomuodoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja rotumääritelmän mukaisia.

Alkuperäinen käyttötarkoitus

Tuossa nimenomaan lukee myös, että jalostukseen käyttämänne koirien tulisi olla myös ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia. Ja kun puhutaan nykypäivänä allekirjoitetusta sopimuksesta, niin tarkoitetaan tämän päivän rotumääritelmää eli ei todella minkään antiikinaikojen. Tässä kohtaa älähdetään, että entä tuo kohta käyttötarkoitukseensa soveltuvia. No joo kerran kun haluatte olla jämähtäneitä sinne antiikinaikoihinne, niin mikä olikaan saksanpaimenkoiran alkuperäinen käyttötarkoitus. Tässä teille muistinvirkistyksenä, kun on tuntunut unohtuneen koko asia.

Usean eri paimenkoirarodun risteytyksenä syntyneen saksanpaimenkoiran alkuperä voidaan jäljittää 600-luvulle saakka ja sen käyttötarkoitus oli paimentaminen.

Vai oliko sittenkään

Saksassa on edelleen tänäkin päivänä huikeita paimennuksen korkealle arvostettuja kilpailujakin. Emme ole kyllä kuulleet, että yksikään suomalainen näistä käyttöpuolen huikeista kasvattajista olisi noissa kisoissa käyneet. Saatte korjata, jos olemme väärässä. Ai niin juu, se olikin teidän valikoimanne käyttötarkoitus eli täällä Suomessa painottuu juuri suojeluun. Olikohan niitä muitakin koiralajeja olemassa? Juu kyllä niitä on ja paljon, mutta tässä kohtaa tungetaan päät visusti sinne hiekkalaatikkoon ja syvälle vai olikohan se sittenkin se oma hanuri niin mene ja tiedä. 

Ällöttävät humppatukka lapaset

Tähän älyttömään käyttöön ja näyttöön sotkuun lisätään vielä tämä aivan kamaluuden huippu eli pitkäkarvaiset eli humppatukka luiskaperse sammakko lapaset. Nehän ne vasta super öklöttäviä on luola-aikoihin jämähtäneille lyhytkarvaisten käyttöpuolen sahapukkien kasvattajille ja omistajille. Hyi yäks ja helvetti. Juu olemme about kaikki mahdolliset haukkumasanonnat kuulleet, kun nämä besserwisser sahapukki ihmiset jatkuvasti noita ääneen kailottavat. No juu ratkaisu teille on juuri haukkua nämä koirat suurinpiirtein alimpaan helvettiin. Ja samalla unohdetaan se fakta, että pitkäkarvaisia pentuja on syntynyt aina. Tämä pitkäkarvainen saksanpaimenkoira hyväksyttiin virallisesti omaksi rodukseen vasta 2011, eli sitä ennen tuo pitkäkarvaisuus oli hylättävien virheiden listalla. 

Humppisten kivinen tie

Besserwissereille tämä seuraava on varmaan tietoa, jonka tiesitte jo. Tai juu eiköhän ne päät edelleen pysy siellä hiekkalaarissa. Saksassa, kuten muuallakin, on näitä pitkäkarvaisia syntynyt aina. Pitkäkarvaisia tuohon aikaan hävitettiin aika paljon noiden SV alaisten kasvattajien osalta joko suoraan kuoppaan tai myytiin ulkomaille. Periaatteena pois silmistä ja nopeaan. Siellä on jo tuon ensimmäisen SZ1 Horandin kautta vahva treenikulttuuri tälle rodulle. Kuitenkin näitä humppatukkia ei päästetty SV alaisille treenikentille ollenkaan. Tuosta syntyi vuosien lähestulkoon nyrkkitappelut juuri tämän kahtiajaon vuoksi. Tuosta sisuuntuneena näiden pitkäkarvaisten omistajat perustivat Saksaan kaksi eri huimaa pelkästään pitkäkarvaisten liittoa. Ei tietenkään ollut FCI alaisuudessa, koska pitkäkarvaisuus oli rotumääritelmässä virhe. Olemme käyneet aivan mahtavan pitkiä keskusteluja tällaisen kasvattajan kanssa, joka on jo kymmeniä vuosia kasvattanut pelkästään pitkäkarvaisia. Noiden omien pitkäkarvaisten liittojen kautta heille tulivat käyttöön omat treenikentät ja muut loistavat systeemit. Tämä kyseinen kasvattaja on jo 14-vuotiaana suorittanut oman koiransa kanssa SchH1 kokeen hyväksytysti. Ja tämä tapahtui sen humppatukka luiskaperse sammakko lapasen kanssa. Juu, että kyllä on ihan paskoja koiria. 

Tiedot ilmeisesti suurta valhetta

Seuraavana asia, joka on varmasti käyttöpuolen mantraa hokevien ihmisten mielestä suuri salaliittoteoria. Väitteidenne mukaisesti nämä humppatukka luiskaperse sammakot on niin lapasia eikä niistä ole yhtään mihinkään. Miten te selitätte Saksan päänäyttelyn BSZS nuo käyttöluokassa menestyneet jopa VA tasolle yltävät huippukoirat? Sieltä löytyy aivan järjettömän hienoja suorituksia rohkeuskokeista täysin pistein 5/5. Noista suorituksista löydät vaivatta myös Youtube videoita. Samoista koirista löytyy huikeita niskavillat nostattavia liikevideoita ym. Miten helvetissä tämä nyt on mahdollista, kun teidän mantranne mukaan näistä lapasista ei ole mihinkään? Lisäksi monissa erikoisnäyttelyissä käyttöluokissa on ne pakolliset rohkeuskokeet. Toinen kyssäri teille tulee tässä. Miten selitätte sen, että monessa erkkarissa on näissä rohkeuskokeissa se humppatukka luiskaperse sammakko lapanen vetänyt parhaimmat purut kaikista 5/5 jättäen taakseen nuo käyttöpuolen muka niin järjettömän hyvät sahapukit? Jep ilmeisesti meitä kaikkia on huijattu ja nämä tiedot ovat täysin valheellista. Taitaa se pää edelleen olla siellä hiekkalaarissa.

Aggressioita treenikentillä

Olemme käyneet suojelukentillä ulkomailla. Kunnioitamme heidän toimintaansa suuresti, koska tuolla ei ketään suljeta ulkopuolelle ja maalimiehet todella osaavat hommansa. Mitä tuo homma sitten sisältää, tai nyt puhutaan ulkomaista. Omaa koulutustyyliä suhteutetaan aina koiran mukaisesti, eli ei olla jumiuduttu mihinkään samoihin toimintatapoihin tai mihinkään kaavoihin. Ymmärretään, että vaikka rotu olisikin saksanpaimenkoira, niin jokainen on oman luonteinen ja oma yksilönsä. Lisäksi nämä maalimiehet ohjeistavat ja kannustavat äärettömän hyvin tuota koiran ohjaajaa, ja itseasiassa tähän käytetään treeneissä eniten aikaa. Maalimiehet tuolla eivät käyttäydy agressiivisesti ja tekevät alusta alkaen nuo treenit koiraa kohtaan täysin oikein. He haluavat auttaa kehittämään näistä kaikista koirista omassa lajissaan huippuja. Suomessa taasen ja emme nyt tarkoita jokaista treenikenttää, mutta näitä on tapahtunut ja tapahtuu aivan liikaa. Treenikentillä on sellainen oma inside porukka, johon pääseminen on monella paikkakuntaa todella vaikeaa ellei mahdotonta. Vaikeusastetta saat tässä kohtaa korotettua potenssiin kymmenen, jos omistat sen humppatukka luiskaperse sammakko lapasen. Tämän vaikeuden lisäksi Suomesta löytyy näitä agressiivisia maalimiehiä, jotka tuollaisen humppatukan ensimmäisissä treeneissä katsovat parhaakseen ensin haukkua omistajan maan alimpaan helvettiin ja sen jälkeen hakataan koira ja käsketään sitten painua kotiin ja pysyä siellä. Siinähän kiellätte näin tapahtuneen, mutta tämä on valitettavasti faktaa. Tuollainen maalimies on kyllä yhdellä sanalla sanottuna paska.

Humppikset pysykää poissa

Evätään pääsy humppatukka luiskaperse sammakko lapasilta tuonne treenikentille. Sehän se on se ratkaisu, että voidaan nukkua yöt paremmin ja jatkaa sitä iänikuista mantraa. Heh heh, ei noista lapas luiskaperseistä oo mihinkään. Taidatte sittenkin pelätä, että mitäs sitten tehdä, jos olettekin olleet kaikki nämä vuodet väärässä. Onko tämä sitä kuuluisaa suvaitsevaisuutta ja avoimin mielin ajattelua? Eipä tainnut olla. Tuo teidän logiikkanne on yhtä äly hoi älä jätä tsydeemiä kuin se vanha sanonta, ettei tukka ja järki pysy samassa päässä. Tuota nuo kaljut ihmiset vitsinä toitottavat aina alvariinsa. Kai te ymmärrätte, että tuo on huumoria eikä faktaa. Saksanpaimenkoirien karvanpituus määräytyy geeniparista, jossa tuo lyhytkarvaisuus on dominoiva ja pitkäkarvaisuus on resessiivinen piirre. Tässä teille faktaa, ettei tuohon geenipariin ole yhdistetty mitään muuta ominaisuutta eikä piirrettä eli ei myöskään mitään käyttöominaisuutta. Mutta juu helppohan se on ylläpitää tuota ikuista valhetta, kun evätään pääsy treenikentille. Hieno homma, kun olette kehittäneet näin jumalattoman ylevän systeemin. Käyttöpuolen lyhytkarvaiset ne vasta yleviä olentoja onkaan. 

VA tason humppatukkia, WTF

Palataan takaisin tuohon kasvattajasitoumuksen kohtaan: "ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia". Unohtuiko kenties tämä kohta allekirjoittamastanne sopimuksesta? Millä tavoin todistatte, että jalostusmateriaalinne on juuri tämän rodun ja tämän päivän rotumääritelmän nojalla juuri ulkomuodoltaan sitä erityisen erinomaista tasoa? Vastaus tähän kysymykseen löytyy näyttelyistä. Nämä erityisen erinomaiset koirat todella saavat sertifikaatteja kuin myös CACIB sertifikaatteja ja tämän myötä ovat saavuttaneet Champion titteleitä ihan kansainväliselle tasolle saakka. Saksan päänäyttelyn BSZS palkitaan huikeimmat käyttöluokan humppatukka luiskaperse sammakko lapaset sillä VA arvosanalla. VA saksaksi "Vorzüglich-Auslese", joka tarkoittaa juuri erityisen erinomaista. Nämä koirat ovat huippu suojelukoiria ja aivan huikeita rohkeuskoesuorituksia. Eihän tämän pitäisi olla mahdollista? Olisiko se kuitenkin niin, että nämä koirat vastaavat sellaista aivan huippu jalostusmateriaalia tänä päivänä? Jatkakaa vaan sitä iänikuista shaipa mantraanne, kun kerran olette päättäneet sinne keskiajalle jäädä. Vanhalle koiralle, kun voi opettaa uusia temppuja, mutta vanhalle jäärä ihmiselle tuo on mahdotonta.

Jäätiinkö jo kyydistä

Mielestämme, olkoon rotu mikä tahansa, niin rodun rikkaus on erilaiset kasvattajat. Ei muiden tarvitse tehdä asioita meidän tavalla, ei myöskään ajatella yhtään samalla tavalla. Samoin tuo geenipooli pysyy laajempana ja monipuolisempana, kun käytetään erilaista jalostusmateriaalia. Jos kaikki kasvattajat tekisivät samoja valintoja, niin se auttamatta johtaisi rodun tuhoon. Samoin me haluaisimme, että unohdettaisiin tuo koko rodun kirottu kahtiajako ja keskityttäisiin enemmän suvaitsevaisuuteen. Ymmärtäkää, että asiat muuttuvat ja kehittyvät aina eteenpäin eli ei koskaan taaksepäin. Se vaan, että kun olemme tuolla ulkomaan treenikentillä käyneet, niin kotimaassa on tehty jo varsinainen karhunpalvelus itselle eli kustu omille nilkoille jo vuosikaudet. Noiden vanhojen piintyneiden virheellisten ajattelumallien johdosta voi olla, että täällä tuo peli on jo menetetty. 

Solvauksia piisaa

Pahoittelemme tässä tekstissä käyttämäämme haukkumasanaa sahapukki. Tuo yksi sana on aika vähän kun verrataan niihin lukuisiin haukkumasanoihin, mitä käyttöpuolen huonosti käyttäytyvät jäärät huutelevat yhtään välittämättä muiden ihmisten tunteista. Ajatelkaa kävelevänne kadulla ja vaunuissa työnnätte vastasyntynyttä vauvaanne ja siihen tulisi joku tuntematon, joka katsoo kysymättä vaunuihinne ja tokaisee todella ilkeällä äänensävyllä, että on sulla ihan helvetin paska ja ruma äpärä. Tuo fiilis on täysin sama, kun tuolla pisin kyliä kuljette aukomassa päätänne tai tuolla netissä / foorumeilla / somessa täysin ilman suodattimia lauotte typeriä loukkaavia kommenttejanne muiden ihmisten koirista. Huomatkaa, että yksikään noista ihmisistä ei ole A pyytänyt teidän mielipidettänne B eivätkä ole hevonpersettäkään kiinnostuneita teidän mielipiteistänne. Eikö teillä ole mitään käytöstapoja tai kunnioitusta muita ihmisiä tai muiden ihmisten koiria kohtaan? Me emme ole koskaan kokeneet elämäntehtäväksemme kuljeskella ympäriinsä haukkuen muita ihmisiä tai muiden ihmisten koiria. Valitettavasti joillakin muilla tuo näköjään on se fokus elämässä.

Ah niin armas perähikiä

Tämä on se tuhon tie, jossa ollaan Suomessa. Kielletään faktat, haukutaan ja hoetaan iänikuista valheellista mantraa. Esiinnytään niin huippu käyttöpuolen kasvattajina, mutta unohdetaan tuo ulkomuoto kokonaan. Ei teidän jalostusmateriaali voi olla mitään huippua, jos näyttelyistä irtoaa korkeintaan se keltainen lätkä tai hyvänä päivänä sininen. Kumpikin väri raadollisesti sanottuna tarkoittaa, että lensitte samantien kehästä ulos ettekä päässeet jatkokilpailuihin. Tai se erikoisnäyttelyistä saatu vihonviimeinen juuri hädintuskin riman ylittävä G. Molemmissa tapauksissa kuullaan lausahduksia, miten on pakon edessä jouduttu raahautumaan näyttelyyn saamaan tuo hikinen keltainen tai välttävä G. Käyttöpuolen tuloksiin nimittäin on vaatimuksena tuo näyttelytulos. Eikö tämänkin pitäisi herättää, käyttö- tai näyttö, mut juu hups tarvitaankin tuo näyttelytulos? Kyllä tämä Suomi on maantieteellisesti perähikiä, ja näköjään tieten tahtoen halutaan väenvängällä pitää luola-ajoilla myös koko rotu. 

Olisiko aika herätä ja oppia uusi sana suvaitsevaisuus, käytöstapoja unohtamatta.
Liite: Mitä tarkoittavat näyttelyn laatuarvostelut?

Tuomarin antaman laatuarvostelun tulee vastata seuraavia määritelmiä:

SA - VAALEANPUNAINEN
Rotunsa erityisen erinomainen edustaja. Sertifikaatin arvoinen.

ERI - PUNAINEN
ERINOMAINEN (sertifikaatin arvoinen) voidaan antaa koiralle, joka on hyvin lähellä rotumääritelmän ihannetta, joka esitetään erinomaisessa kunnossa, jolla on harmoninen, tasapainoinen luonne, joka on korkealuokkainen ja joka on olemukseltaan erinomainen. Sen ulkomuodolliset ansiot ovat suuret ja virheet vähäiset ja sen tulee omata sukupuolelleen tyypilliset piirteet.

EH - SININEN
ERITTÄIN HYVÄ voidaan antaa koiralle, joka omaa rodulle tyypilliset piirteet, jolla on tasapainoinen rakenne, ja joka on hyvässä kunnossa. Muutama vähäinen virhe voidaan sallia, mutta ei rakenteellisia virheitä. Tämä laatumaininta voidaan antaa vain tasokkaalle koiralle.

H - KELTAINEN
HYVÄ annetaan koiralle, joka on rodulleen tyypillinen, mutta sillä on selkeitä virheitä.

T - VIHREÄ
TYYDYTTÄVÄ tulee antaa koiralle, joka vastaa rotuaan ilman yleisesti hyväksyttyjä rodun piirteitä, tai jonka fyysisessä kunnossa on toivomisen varaa.

HYL - HARMAA
HYLÄTTY tulee antaa koiralle, joka ei rakenteeltaan vastaa rotumääritelmää, jonka käytös ei ole rotumääritelmän mukainen tai se on selvästi vihainen, jolla on kivespuutos, hammaspuutoksia tai poikkeavuutta purennassa tai leuoissa, jonka väritys tai karvapeite on puutteellinen tai joka osoittaa selvästi merkkejä albinismista. Tämä laatumaininta voidaan antaa myös koiralle, jolla on niin vähän rodun ominaispiirteitä, että se ei vaikuta terveeltä. Sen lisäksi se voidaan antaa koiralle, jolla on rotumääritelmän vastainen hylkäävä virhe.

EVA -RUSKEA
Koirat, joille ei voida antaa mitään edellä mainituista laatumaininnoista poistetaan kehästä maininnalla: EI VOIDA ARVOSTELLA Tämä maininta annetaan koiralle, joka ei liiku, hyppii jatkuvasti esittäjänsä ympärillä tai pyrkii ulos kehästä, jonka liikkeitä on mahdoton arvostella tai jos koira jatkuvasti välttelee tuomarin käsittelyä ja tekee mahdottomaksi tarkastaa purennan ja hampaat, rakenteen, hännän tai kivekset, tai jos on havaittavissa jälkiä toimenpiteistä tai käsittelystä, jotka näyttävät vilpin yritykseltä tai tuomarilla on syytä epäillä, että koiralla olevaa vikaa on korjailtu (esim. silmäluomia, korvia tai häntää). Syy, miksi koiraa ei voida arvostella on kirjattava arvosteluun.

 

Last edited: December 25, 2020, 19:38

It's Time to Resurrect RK

Farewell the outdated red
Welcome the Superb Bright & Sunny Yellow

RK Kennel's Bright & Sunny New ERA has earned this absolutely beautiful new color.

Message to the Copycats & Wannabees in Finland
"You can keep the Red you copied from us. If you choose to continue this stupid game to make a total fools out of yourselves, then you'll just show everyone that you really don’t have a life of your own and you are a complete losers."

Love & Honor & Loyalty & Respect

Support, help and lot's of TLC is always available for our RK family.

"If you can't Love a dog like a family member don't get one. They only know how to look at you as a pack member and to them, that is Family."

"He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion." - unknown author

Kennel Renegade Knights - Ari Angervo & Kaya Angerja

Pitkäkarvaisten saksanpaimenkoirien kasvattaja
Breeder of longhaired German Shepherds

"We feel, that a great website is made of excellent content with text and images. Without content webpage is like an empty shell and if you don't have enough content, then just make one page with your contact information. Empty head equals useless content. Remember, that you never use copy paste method to your webpage."

© Kennel Renegade Knights - Tekstien ja kuvien kopiointi kielletty tekijänoikeuslain nojalla.
nach oben