RK-kennel

URL: renegadeknights.fi/web/?News:New_Era_news:2020_news

Renegade Knights 2020 news

31.12.2020 Happy New Year 2021

Toivotamme kaikille yhtäläisesti onnea ja erityisesti terveyttä uuteen vuoteen 2021. Taakse jäi nyt aivan mahtava vuosi 2020, vaikka korona on lisännyt haasteita aivan kaikille. Kennelin kotisivut uudistettiin joulukuun alussa ja kaikenkaikkiaan tämä hieno  RK reinkarnaatio uuden aikakauden merkeissä on saanut todella hienon vastaanoton. Joulukuun kävijämäärä kotisivuilla olikin RK kennelin historian ennätys. Lisäksi juuri vuoden loppuun lanseerattiin nuo kennelin Facebook sivut. Ja tuon Youtube kanavan muutamme vielä kennelin nimille. A-pentueen syntymän myötä pääsi uusi aikakautemme hienosti liikkeelle. Tulihan sitä julkaistua tähän pentueeseen liittyen huikea määrä Youtube videoita. Tästä on siis todella hyvä jatkaa uuteen vuoteen.
"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine."

31.12.2020 RK juhlavuosi 2020

Uuden aikakauden alku ja sen myötä ensimmäisen Super Kauniit ja Komeat A-pentueen syntymän johdosta tottakai oli aika käydä Valokuva Studio Kuvahetkessä Turussa. Aivan mahtavat kiitokset jälleen kerran todella onnistuneista otoksista. Näissä juhlaotoksissa emme ole toki unohtaneet millään muotoa vanhaa kunnioitettavaa aikaa, vaan tämä uusi ja vanha yhdistyvät kauniisti keskenään. Tässä juhlallisessa kuvassa nimittäin taustakuva on otos omilta reissuilta sieltä vanhalta aikakaudelta. Kennel Renegade Knights aloitti toimintansa 2010. Aivan mahtavaa nähdä, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan meille kaikille.
"And suddenly you just know it's time to start something new and trust the magic of beginnings."

18.12.2020 Merry Christmas & Happy New Year


RK New Era uudet tuulet puhaltaa ja olemme siirtyneet täysin sähköisiin tervehdyksiin. Lähetämme kaikille näin virtuaalisesti oikein lämpimät halaukset. Toivotamme kaikille ikimuistoista joulun aikaa sekä oikein mahtavaa uutta vuotta 2021. Pitäkää lähimmäisistänne hyvää huolta. Me todella toivomme kaikille sekä terveyttä että iloista mieltä. 
"I think as you grow older your christmas list gets shorter, because the things you want can't be bought."

5.12.2020 New webpages...wow

Tänään julkaistiin Kennelin uudet kotisivut. Sivusto on huomattavasti vanhoja käyttäjäystävällisempi, koska on erittäin responsiivinen. Alusta toimii hienosti eli on sitten käytössä tietokone tai kännykkä tai taplet tietokone tai vaikka phablet. Lisäksi värimaailma on nyt täysin uuden aikakaudemme mukainen. Tottakai logomme myös uudistui ja on nykyään täysin yksivärinen ja selkeämpi kuin koskaan. Raikas keltainen on uuden aikakautemme kunniaväri. RK Kennelin kaikilla veijareilla on oma sivunsa, kuten aina ennenkin. Uudistukset eivät jääneet pelkän ulkoasun varaan, vaan olemme avanneet uuden osion: RK Blog "Harsh & Uncut". Tämä koronavuosi on valitettavasti lisännyt aivan järjettömästi pimeitä pentumarkkinoita, ja myös tähän järkyttävään aiheeseen haluamme tarttua. Jokaisen kasvattajan olisi tehtävä henkilökohtaisesti töitä, että näiden pentutrokaajien sekä pentutehtailijoiden bisnekset saataisiin loppumaan tästä maasta. Kun huomaatte jotain epäilyttävää, esim. pimeitä myynti-ilmoituksia, niin ilmoittakaa asiasta välittömästi eteenpäin. Laittamalla sen pään hiekkalaatikkoon, niin ainakaan tuolla asenteella nämä pimeät pentumarkkinat eivät tule koskaan loppumaan. Eipä muuta kuin tervetuloa uusituille kotisivuillemme.

14.11.2020 A-litter 7 weeks old

Suuren juhlan kunniaksi oikein juhlallinen perhepotretti: Äippä Gala, Kaya & Alohnzo & Almahnzo, Ari & Andzhelique & Aneliezh & Alizhja, iskä Messi. Juu kyllä kaikki ovat juuri siinä järjestyksessä, missä ovat kuvassakin :) Jep kyllä tämä kuva on photoshopattu, kun ulkona on näinä päivinä enemmän sitä perinteistä koiranilmaa. Taustakuva on ihan omista otoksista hauskoilta reissuilta ja muut otokset otettiin eilen tuolla mahtavassa valokuvastudio Kuvahetkessä Turussa.

Tänään punnittiin kesken lepohetken eli ei heti ruokailun jälkeen. Viime viikonlopun punnituksissa ja sen jälkeisen eläinlääkärin tarkastuksissa suoritetuissa punnituksissa oli eroja. Tuolloin kotona suoritettiin punnitus tuossa ruokailun jälkeen ja taas eläinlääkärillä ei oltu juuri ruokailtu. Tuon vuoksi eläinlääkärissä oli hieman alhaisemmat painot. Eli nämä punnitukset ovat suuntaa antavia ja kyllä kaikille on tullut sopivasti painoa lisää. Ei saa tulla liian pulskaksi eikä laihaksi, vaan kokoonsa nähden sopivasti. Liika ylipaino rasittaa kehittyvää pentua ihan turhaan sekä aiheuttaa kehityshäiriöitä, ja kyllä tuollainen liian niukan ravinnon antaminen aiheuttaa myös vastaavasti ongelmia. Se, minkä verran jokaiselle pennulle annetaan ruokaa, niin tuo riippuu ihan pennusta. Toiset ovat vilkkaampia ja kuluttavat enemmän energiaa, ja toiset rauhallisempina eivätkä tarvitse yhtä paljon. Se on sellainen veteen piirretty viiva. Näin pitkäkarvaisen pennun omistajan on käsin tunnusteltava pentua, koska tuo turkki hämää todella paljon. Ovat jo nyt sellaisia nallukoita, että vaikea tuosta katsomalla on tietää.

Weighings

Almahnzo 3780 g 
Alohnzo 3735 g 
Andzhelique 4375 g 
Aneliezh 4250 g 
Alizhja 4070 g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

13.11.2020 WOW - Studio Kuvahetki, Turku Finland

Nyt oli viime hetki suorittaa tällainen hieno valokuvaus reissu. Mukana matkassa olivat meidän vähemmän karvaisten lisäksi pentueen äippä Gala ja iskä Messi ja sen lisäksi tottakai lapsoset Almahnzo, Alohnzo, Andzhelique, Aneliezh ja Alizhja. Tunti ajomatkaa Turkuun, puolitoista tuntia valokuvastudiossa ja tunti ajomatkaa takaisin kotio. Tulipa sekin hyöty tästä reissusta, että pennut pääsivät taas ajoreissulle. Kyllä tämä kolmas ajoreissu sen todistaa, että tämä koko pentue on varsinaista reissuhauvaa. Ainakin tässä asiassa pääsevät uudet ihanat perheet helpommalla, kun nämä oikeasti viihtyvät hurisevassa autossa. Lisäksi tämän reissun aikana olivat niin vieraskoreita että, kun autoon ei tehty kuin muutama pisu ja valokuvastudiossa ei tietystikään yhtään mitään. Mutta juu tässä hieman esimakua, koska emme toki kaikkia otoksia ihan vielä paljasta.

Tämä myös vinkkinä uusille perheille, että älkää unohtako näitä kuvausreissuja. Tuo pentuaika menee niin nopeasti ohitse ja myöhemmin on näitä enää hankala ottaa. Vauvoista ja lapsista toki otetaan näitä kallisarvoisia muistoja, mutta ei aina pennuista / kasvavista koirista. Siks toisekseen ainakin meitin mielestä nämä nallukkakuvat on kyllä päätähuimaavan söpöjä, että kannattaa muistaa nämäkin. Nämä söpöläiset, kun tulevat elämään kanssanne toivonmukaan pitkään.

Huomenna julkaistaan huimat 7-viikkois videot. Plus huomenissa nähdään viikkopunnituksen tulokset, koska nyt on kyllä hurjasti ruoka maittanut ihan kaikille. Mutta juu kaikille malttamattomille tässä hieman esimakua näistä pikku nallukoista. Ultimate söpöysvaroitus <3 
Super mahtavat kiitokset Turkkuseen taas jälleen kerran - Valokuvastudio Kuvahetki :)

So cute & adorable 6 weeks + 6 days <3


ALMAHNZO


ALOHNZO


ANDZHELIQUE


ANELIEZH


ALIZHJA

11.11.2020 WOW - A-litter has their own Pedigreedatabase pages

Juuri äsken lisäsimme mahtavaan sukutaulu tietokantaan jokaiselle oman sivun. Tehtävä uusille perheille eli klikatkaa alta oman uuden perheenjäsenenne sivu auki ja siitä vaan sukutaulusta pääsette pidemmälle valitsemalla näkyviin useampi sukupolvi ja siitä sitten vaan klikkailemalla esivanhempien nimiä. Hmm...pääsettekö sinne ensimmäiseen SZ1 Horandiin asti (Horand von Grafrath "Hektor Linksrhein" synt 1895). Ja montako sukupolvea siinä välissä mahtanee olla teidän pikkuveijariin saakka? No juu tähän ei tarvitse vastata, koska niitä on paljon.

PEDIGREEDATABASE links

>> Renegade Knights ALMAHNZO
>> Renegade Knights ALOHNZO
>> Renegade Knights ANDZHELIQUE
>> Renegade Knights ANELIEZH
>> Renegade Knights ALIZHJA

Tähän väliin pieni tietopläjäys eli ehkä jotain kiinnostaa. Tuolta Pedigreedatabase tietokannasta löytyy myös sellaisen saksanpaimenkoiran sivu kuin "Dingo vom Haus Gero", joka oli World Sieger 1983 ja VA1 voittajauros. Dingosta on tehty Youtubeen niskavillat pystyyn nostattava erittäin hieno liikevideo, eikä tuon parempaa liikevideota ole meidän tietojen pohjalta saatu aikaan. Alla on linkit Dingo vom Haus Geron Pedigreedatabase sivulle sekä tuohon Youtube liikevideoon:
>> Pedigreedatabase: Dingo vom Haus Gero
>> Dingo vom Haus Gero, The Best Mover - Poetry in Motion

9.11.2020 A-litter's official registration documents

 

Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, niin pennut sirutettiin 2.11.2020 eläinlääkärillä. Tuolloin sirutustiedot menivät samantien sähköisesti Kennelliittoon. Samana päivänä jo kotiintulomatkalla klikkailimme omakoiran kautta pentueilmoituksen valmiiksi. 4.11.2020 tuli rekisteröinti valmiiksi Kennelliitossa ja maksoimme samantein rekisteröintimaksun. Maksun suoritettuamme niin välittömästi 4.11.2020 koko pentue tuli näkyviin jalostustietojärjestelmään ja heti seuraavana päivänä Pentueet listan kärjessä. Kennelliitto lähetti pentueen rekisteripaperit 5.11.2020 ja tämä hieno kirjekuori saapui perille siis 9.11.2020. Varmasti, jos ei viikonloppu olisi ollut välissä, niin olisimme tuon kuoren saaneet jo aiemmin. Pennut ovat nyt siis 6 viikkoa + 2 päivää iältään ja meillä on täällä jokaisen virallinen Kennelliiton rekisteripaperi. Kaikki uudet ihanat perheet tulevat saamaan nämä hienot dokumentit luovutuksessa.

Tähän asiaan liittyen hieman kommenttia. Tiedämme, että Suomesta valitettavasti löytyy kasvattajia, joilta ei noita rekisteripapereita saa luovutuksessa. Monelta jää myöhäiseen tämä prosessi joko ihan silkkaa laiskuuttaan tai rahallisista syistä. Valitettavasti näissä tapauksissa viljellään valkoisia valheita Kennelliiton hitaudesta, vaikka todellinen syy on siinä itse kasvattajassa. Nykypäivänä nämä menevät nopeasti sähköisesti omakoiran kautta, jonka käyttäminen kuuluu olennaisena välineenä jokaiselle kasvattajalle. Älkää käyttäkö tyhmiä tekosyitä tai syyttäkö Kennelliittoa turhaan. Kyllä nuo rekisteripaperit on oltava pennun luovutuksessa eli ei yhdenkään pennun ostajan tarvitse sellaisia odotella, kun nuo dokumentit saa nopeasti. Jos joku tuollaista bullshittiä teille suoltaa, niin soittakaa itse Kennelliittoon kysykää. Totuus tulee aina ilmi, ennemmin tai myöhemmin. 
Kennelliitto on todella nopea, kun kasvattaja tekee asiat fiksusti ja kuten kuuluu :)

9.11.2020 Litter check-up & first vaccinations, Veterinarian Turku Finland

O ou, ku taas huristeltiin koko pentueen kanssa ihan Turkkuseen asti. Hip hurraa hei, et juu kyllä nämä kaverit ovat todellisia reissukamuja. Ei mistään matkapahoinvoinnista tietoakaan. Siellä sitä leikittiin ja nukuttiin reissun aikana mennen tullen. Hienot todistukset matkaan mukaan. Juu ja se erittäin tärkeä varhaisrokote on nyt saatu kaikille. Siitä se lähtee turvallinen sosiaalistaminen ulkomaailmaan jahka maltetaan odottaa se parin viikon varoaika. Juu ja näköjään, kuten lapsetkin, niin nämä osaavat olla sellaisia vieraskoreita tuolla eläinlääkärillä. Kotona tapellaan ja riehutaan, eläinlääkärillä oltiin kyllä niin super fiksusti :) Eipä sitä rokotustakaan edes huomattu, kun siirrettiin mukavasti huomio ihan muihin juttuihin. Kotimatkan aikana lähetettiin kaikille omille perheille kuvat tuosta tarkastuslapusta, jonka toki jokainen saa luovutuksessa mukaansa omaan pentukansioonsa sen mahtavan RK pennun selviytymispakkauksen mukana :) Tuollaista pakettia, kun ei mistään muualta saa.

8.11.2020 The Best Dad's Day Ever - We love Messi <3


Almahnzo ja iskä Messi <3


Alohnzo ja iskä Messi <3


Andzhelique ja iskä Messi <3


Aneliezh ja Messi <3


Alizhja ja iskä Messi <3

Parasta iskänpäivää ikinä kaikille tasapuolisesti <3
Toivoopi: Almahnzo, Alohnzo, Andzhelique, Aneliezh ja Alizhja 

7.11.2020 A-litter 6 weeks old

Hieman nolona myönnettävä, että noiden poitsujen vuoksi oli ryhdyttävä vähän lorauttelemaan AB-piimää penturuoan joukkoon. Eli nyt on pojat alkaneet ahkerasti syömään ja kyllä ovat ahnaasti kaikki ruokakupilla. Penturuoka sisältää kaiken tarvittavan, joten olisi kyllä kaikkein parhainta ilman mitään piimän lorautuksia. Mutta juu nyt oli sellainen poitsujen lahjonta lorautus tarpeen. Kaikki siis on oikein hienosti. Eli ei niitä kiloja todella tarvitse tulla tyyliin kilo per viikko, koska juu se olisi aika hurjaa. Muutoinkin meidän kennelin koirat ovat säkäkorkeudeltaan rajoissa eli meillä ei ole ylikorkeita, ei myöskään ylipainoisia koiria.

Rotumääritelmään on merkitty sallitut raja-arvot. Urokset: säkäkorkeus 60 - 65 cm, paino 30 - 40 kg. Nartut: säkäkorkeus 55 - 60 cm, paino 22 - 32 kg. Samaiseen määritelmään on kirjattu ns. hylkäävät virheet, johon on listattu hylkääväksi virheeksi seuraava: sallitun säkäkorkeuden ylittäminen tai alittaminen yli 1 cm:llä. Eli juu kyllä jalostuskoirien tulisi olla ihan noissa rotumääritelmän raja-arvoissa ilman mitään sentin porsaanreikäsääntöä. Näin se vaan meidän mielestä on. Jokainen kasvattajahan on allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, jossa lukee sekin, että sitoutuu kasvattamaan rotumääritelmän mukaisia koiria. Renegade Knights kennelin kaikki jalostuskoirat ovat sallituissa rajoissa ja jopa erittäin nätisti rajoissaan, esim. Messin kohdalla säkäkorkeus 64cm ja paino 35kg.

Mutta juu takaisin päivän 6-viikkoisiin synttärisankareihin. Gala on tällä viikolla vielä käynyt pikaisesti kerran päivässä, mutta juu on hurjaa menoa piraijojen juostessa äipän perässä. Tänään tosin jäi jo se kertakin väliin eli enää käydään vaan ihastelemassa omia nopeasti kasvavia lapsosia. Juu ja tänään annettiin taas ne öklöttävät pinkit matokuurit kaikille.

Weighings

Almahnzo 3020 g 
Alohnzo 3060 g 
Andzhelique 3410 g 
Aneliezh 3255 g 
Alizhja 3255 g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

5.11.2020 First time leash training

Jestas, miten fiksuja pikku kavereita. Ajattelimme etukäteen, että tämä nyt olisi sellainen eka harjoituskerta eikä enempää. Nämä osaavat kyllä yllättää ja suurella ilolla. Voi jee, miten hienosti meni tämänpäiväiset harjoitukset. Onneksi on nuo oikein hyvät Y-valjaat käytössä eikä ollut yhdenkään mielestä mitenkään epämiellyttävät. Saatiin tähän lyhyeen hauskanpitoon yhdistettyä mukavasti myös istumaan menoa. Ja sellainen huikea homma kävi kaikilla, että jokainen pikku kaveri kävi asioimassa kunnon kakkoset ihan siinä hihnan päässä. Juu ja kyllä me kehuttiin ja tuli monta superia siinä. On oikeasti iso juttu, kun joillekin koirille kestää oppia asioimaan tuossa hihnan päässä. Toivottavasti saadaan tänään vielä julkaistua hienot taidonnäytteet Youtubeen, eikä nyt tarkoiteta noiden kakkosten tekemistä :D

Youtube videos

>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

5.11.2020 The Finnish Kennel Club's database: A-litter is now official

Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä RK A-veijarit tänään listan kärjessä.
Vinkki: ruksi ruutuun "Näytä pentujen nimet"
>> Klikkaa ja siirry Pentueet listaukseen

4.11.2020 Playing outside 5½ weeks old

5½ viikkoisten virallisen rekisteröinnin kunniaksi käytiin ulkoleikkejä leikkimässä. Ja kyllä meillä hauskaa piiisaa. Samalla tuli näin leikin lomassa harjoiteltua luoksetuloakin. 

Youtube video

>> 5½ viikkoiset veijarit

4.11.2020 A-litter official registration is ready

Näin nopeaa on, kun pentueilmoituksen omakoiraan teimme jo hyvissä ajoin ja maanantaina eläinlääkäri ilmoitti sirutustiedot sähköisesti Kennelliittoon. Sirutusreissulta paluumatkalla jo klikkailimme omakoirasta keskeneräisen pentueilmoituksen valmiiksi. Tänään ilmoitettiin, että on valmista ja välittömästi maksoimme rekisteröintilaskun. Tässä linkit jokaisen omalle Kennelliiton jalostustietojärjestelmän sivulle:
>> Renegade Knights Almahnzo
>> Renegade Knights Alohnzo
>> Renegade Knights Andzhelique
>> Renegade Knights Aneliezh
>> Renegade Knights Alizhja

2.11.2020 Thermo microchips, Veterinarian Turku Finland

Aikamoista pyöritystä on ollut tässä viime päivät pikku veijareilla. Tehtiin tuohon meidän isoon autoon reissun ajaksi iso pentuaitaus, jossa toisessa päädyssä on pentujen oma oleskelualue ja toisessa tuo erittäin tarpeellinen asiointialue. Vähän siinä meitäkin jänskätti, että tuleekohan jollekin sitä tottumattoman pikku kaverin matkapahoinvointia. Näköjään on Galan ja Messin reissugeenit osuneet jokaiselle täysin kohdilleen, kun reissun aikana ehdittiin nukkua ja leikkiä ja toki käydä tekemässä tarpeita, mutta ei mitään merkkiäkään mistään huonvointisuudesta. Samalla tehtiin tuon sirutuksen yhteydessä koko pentueelle sellainen epävirallisempi tarkastus. Viikon päästä taas uusi reissu Turkkuseen edessä, kun sitten on virallisen pentuetarkastuksen aika sekä erittäin tärkeiden varhaisrokotusten. Tästä kennelistä, kun ei luovuteta pennun pentua ilman mitään rokotteita. Kotona suoritettiin vielä pikku piraijojen kynsienleikkuu operaatio. Ei ole helppoa, kun ei haluta katkaista yhtäkään karvaa näiltä pörröisiltä sydäntensulattajilta.

1.11.2020 Huge Halloween weekend is over

Nyt on sitten se viimeisinkin ihana perhe lapsineen käynyt katsomassa sitä omaa uutta perheenjäsentä. Pentulaatikosta muodostui tänään myös iloinen ja sopuisa lapsilaatikko. Oli kyllä niin viihtyisää, että kuka niillä sohvilla mitään tekee...pyh ihan turhia sellaiset. Ei muuta kuin sohvat vaihtoon kaverit :) Ja lapsille kovasti terkkuja. Kyllä olette niin super fiksuja, isot peukut teille :) Ja tuo super ehdottomasti puolalaisella aksentilla, ei suomalaisella :)

5-viikkois videot saadaan huomenna Youtube kanavalle. Ehtisimme tuossa vierailujen välissä käydä kuvaamassa kaikista oikein hauskat pätkät. Ja näin Halloween viikonlopun kunniaksi kävimme kaikkien kanssa ottamassa fiiliksiä, miltä mahtoikaan Neil Armstrongista tuntua ottaessaan sen huikean askeleen. Kyllä siis palaamme huomenissa asiaan, kun on sitten muitakin uutisia tämän lisäksi.

31.10.2020 A-litter 5 weeks old

Kyllä meitin poitsut on sellaisia äipän pikku tissipoikia edelleen. Se vaan, ettei näiden piraijojen syöttäminen ole Galalle oikein mieluisaa puuhaa. Joitain kertoja päivässä kyllä ja nyt on siirrytty sellaiseen pystybaari tyyliin. On siinä kyllä hurjaa vauhtia, kun nämä veijarit sinne syöksyvät. On näiden veijareiden kehitystä vaan niin hauska seurata. Jep ja muistakaa, että punnituksen hetki myös ratkaisee paljon. Joku on juuri ehtinyt syödä vatsan täyteen eikä ole vielä ehtinyt tarpeilleen, ja toinen sitten ehtii tehdä pitkät pisut juuri ennen punnitusta. Mutta ei huolta kaikille on tullut tasaiseen lisää painoa.

Weighings

Almahnzo 2360g
Alohnzo 2350g
Andzhelique 2780g
Aneliezh 2550g
Alizhja 2430g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

31.10.2020 Halloween greetings

RK veijareilla on ollut huisin jännä ja hauska viikonloppu. Uudet äipät ja iskät ovat käyneet katsomassa omaa vielä pientä perheenjäsentään. Huomenna tulee vielä viimeisin. Tästä erittäin tärkeästä valinnasta on jokaisen oltava sata ja yksi prosenttia varma. Edessä on toivottavasti älyttömän antoisia lukuisia vuosia sen oman pennun / aikuiseksi kehittyvän ja kasvavan kauniin / komean pitkäkarvaisen saksanpaimenkoiran kanssa, jolla on erittäin hienot puolalaiset vanhemmat Messi ja Gala. RK kennelin pennuista emme ota varausmaksua kenenkään näkemättä, eli ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Ei ole häpeä perua, jos vähääkään epäröi. Jokainen kuitenkin on ollut täysin varma ja omiin koteihin muutto on edessä luovutusiän jälkeen. Sitä ennen toki sirutukset eläinlääkärillä, 6-viikkois madotukset, varhaisrokotukset ja virallinen pentuetarkastus. Kyllä tulee olemaan jännää aivan kaikilla. Tämä oli aivan mahtavaa, että Almahnzon iskä pitää sitten 2-viikkoa isyyslomaa. Plus juu kyllä kaikilla on niin mahtavasti antaa sitä aikaa pennulle eikä yksikään joudu olemaan yksin. Ja kyllä niitä rakastavia uusia laumanjäseniä riittää pienten jalkojen tepasteluista ja kissojen ylväästä pienestä laumasta jopa sadan villasian laumaan. Tulee turvallinen lapsiemme vartija sekä kenties ylväs kissakuiskaaja sekä villasikapaimen. Kyllä on mahtavaa jäädä odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Siitä se lähtee antoisa yhteiselo ja elämä hienoine kokemuksineen liikkeelle :)
Alizhjan perheelle kaunis kiitos tuliaisesta :)

24.10.2020 A-litter 4 weeks old

Vahva viisikko voimistuu ja kasvaa joka päivä lisää. Paitsi äippä Gala ei ole ollut kovin mielissään yhdestä kehitysvaiheesta, kun lapsilla on nyt oikein terävät pikku piraijojen hampaat. Ai ai, että ei ole enää oikein nautinnollista syöttää näitä pikku söpöliinejä. Tänään kaikki saivat taas nuo erittäin tärkeät matokuurit Gala mukaanlukien. Juu hyi ja yäks, että oli vissiin kaikkien mielestä kamalaa vaaleanpunaista mönjää. Ja näemmä Alohnzo osaa hyvin pitää kaiken suussaan juuri sellaisen hassun ilmeen kera ja sitten syljetään kaikki lattialle yäks. No ei huolta, kun Alohnzolle annettiin uudestaan ja toisella kertaa kärsivällisyys palkittiin. Joka päivä veijareille penturuoka kelpaa aina edellistä päivää paremmin, vaikka erityisesti poitsujen mielestä äipän maito on ehdottomasti maailman parasta ruokaa. Ja näiden fiksujen ja filmaattisten pikku veijareitten mielestä tassun antaminen on erityisen hauskaa puuhaa :)

Weighings

Almahnzo 2084 g 
Alohnzo 2094 g 
Andzhelique 2349 g 
Aneliezh 2258 g 
Alizhja 2040 g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

17.10.2020 A-litter 3 weeks old

Nyt on ensimmäistä kertaa leikattu pienten veijareitten kynnet. Ja päästiin vähän maistelemaan penturuokaa, josta ei ihan kaikki oikein tykännyt. Taitaa olla hieman erilaista kuin oman äidin tuttu ja turvallinen maito. Juu ja kyllä käytiin kaikki myös iskä Messiä tapaamassa, joka oli niin super ylpeä näistä jokaisesta kullanmurusta.

Weighings

Almahnzo 1714 g 
Alohnzo 1758 g 
Andzhelique 1885 g 
Aneliezh 1824 g 
Alizhja 1681 g

Tänään julkaistu Youtube videoita vahvasta kolmen viikon ikäisestä viisikosta
Videot löydät myös Youtube kanavaltamme >> Klikkaa ja tilaa kanava :)

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

11.10.2020 Today we received the confirmations from the families

Tämän viikon maanantaina oli oikeasti aivan älyttömien tunteiden ja tuskien täyttämä ilta, kun kävimme läpi kaikkia meille tulleita yhteydenottoja. Ei ollut yhtään toista huonompaa eikä parempaa vaihtoehtoa. Nuo meille kirjoitetut viestit olivat kyllä suorastaan sydäntä riipaisevia emmekä säästyneet kyyneliltä. Niin ihania perheitä ja miten koskettavia viestejä. Kiitämme kaikkia todella kunnioittavalla ja isolla kumarruksella. Toivottavasti tulevista pentueista joku ihana pentu löytää kotinsa vielä teidän mahtavasta perheestä. Meille, kun on kaikkein tärkeintä löytää juuri se oikea rakastava ja välittävä oma perhe RK pienille veijareille. RK pennut menevät ensisijaisesti perheenjäseniksi siihen loppuelämän kotiin. Ihmisille, jotka tekevät kaikkensa näiden sydäntensulattajien eteen. Meiltä siis iso sydän ja kiitos kaikille.

10.10.2020 A-litter 2 weeks old

Hienosti sujunut viisikon elämän toinen viikko. Gala äippä on superhuolehtivainen näistä aarteistaan.

Weighings

Almahnzo 1333 g 
Alohnzo 1293 g 
Andzhelique 1378 g 
Aneliezh 1351 g 
Alizhja 1229 g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

5.10.2020 The night of extremely hard choices

Kiitämme kovasti kaikkia näistä ihanista pennuista kiinnostuneita mahtavia perheitä. Yhdestä tytöstä ja yhdestä pojasta odotamme vielä vastausta kahdelta perheeltä, joten heidän osaltaan valinta on vielä kesken. Muiden kolmen osalta valinta on tehty ja heille on asiasta ilmoitettu tänään puhelimitse. Kuitenkin jokaiselle perheelle on nyt annettu harkintaviikko eli he varmistavat asian noin viikon kuluessa eli viimeistään tämän viikon sunnuntaina 11.10.2020. Haluamme varmistaa, että jokainen perhe on täysin valmis ottamaan omaan perheeseensä Renegade Knights pienen ja rakastettavan pikku riiviön. Kaikkien osalta emme siis ole saaneet vielä varmistusta, joten saatamme yllättäin ottaa yhteyttä vielä.

3.10.2020 A-litter 1 week old

Nimiäiset saatiin loppujen lopuksi pidettyä. Halusimme kunnioittaa näiden söpöjen pentujen nimissä mahtavien vanhempien Puolalaisuutta. Olemme myös varmistaneet, että nämä nimet toimivat aivan loistavina kutsumaniminä. Emmekä usko naapureissa olevan vastaavan nimisiä. Näitä nimiä, kun ei vielä löydy ainoatakaan Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. Hoidamme rekisteröinnin heti vaan, kun pennut sirutetaan. Eli ei kulu montaa viikkoa, kun jalostustietojärjestelmästä löytyvät nämä mahtavat nimet. Toivottavasti pentujen tulevat perheet kokevat näistä nimistä myös meidän tavoin suurta ylpeyttä.

May we present our one week old scary little heartbrakers <3

Renegade Knights Almahnzo
Renegade Knights Alohnzo
Renegade Knights Andzhelique
Renegade Knights Aneliezh
Renegade Knights Alizhja

Weighings

Almahnzo 696 g
Alohnzo 682 g
Andzhelique 799 g
Aneliezh 734 g
Alizhja 673 g

Youtube videos

>> Koko pentueen Youtube video
>> Almahnzo
>> Alohnzo
>> Andzhelique
>> Aneliezh
>> Alizhja

26.9.2020 Beautiful event is finally over

Tässä Galan ja Messin viisi elinvoimaista pentua 2 urosta ja 3 narttua. Yhteensä syntyi siis yhdeksän pentua, joista menetettiin neljä. Kolme syntyi perjantaina, loput lauantain puolella.

  1. klo 20:45 tyttö 305 g, eli noin 24h ja siirtyi enkelipentujen joukkoon
  2. klo 23:20 tyttö 340 g, Andzhelique (syntyi kahden enkelin välissä)
  3. klo 23:30 poika 324 g, syntyi enkelipentuna 
  4. klo 00:46 poika 365 g, Almahnzo
  5. klo 02:30 poika 365 g, Alohnzo
  6. klo 03:10 tyttö 311 g, Alizhja
  7. klo 05:20 tyttö 351 g, Aneliezh
  8. klo 11:25 poika 357 g, syntyi enkelipentuna
  9. klo 15:05 poika 327 g, syntyi enkelipentuna
Youtube video

>> Koko pentueen Youtube video

RK enkelit lähtivät sateenkaarisillalle. Messin kaksi poikaa ja Galan kaksi tyttöä veimme tuhkattavaksi. Heille ja tuleville pienille enkeleille on meillä oma paikka kotona: RK kennelin enkeliuurna ja taulu, johon kirjaamme jokaisen ihanan enkelin syntymäajan. Vaikka heidän elämänsä päättyi jo ennen kuin alkoikaan, niin heitä emme unohda. Yksi sisko sinnitteli yli vuorokauden, mutta liittyi valitettavasti lopulta enkeleiden joukkoon.

 

Takana siis suhteellisen rankka viikonloppu, mukaanlukien yksi kokonaan valvottu yö. Ei ollut helppoa ensikertalaisella Galallakaan, mutta on kyllä hyvät ja täydelliset äidinvaistot. Messi ylpeänä isänä kuunteli tarkkaan koko tapahtuman ajan ja katselee aina tuolta huolestuneena. Tottakai Messi on saanut nuuskia käsistämme paljon pentutuoksuja.

Meille on tullut runsaasti kyselyjä ja haluttaisiin jo varata, mutta otamme nyt noin viikon harkinta-ajan ja lepoajan itsellemme. Ilmoitamme kyllä kaikille maanantaina 5.10.2020, mihin ratkaisuihin päädyimme. Ei soittoja mielellään, koska vuorotöidemme vuoksi ei pysty oikein vastaamaan eikä oikein edes kuulemaan kunnolla töissä. Sähköpostia mieluusti saa lähetellä joko ari.angervo@yahoo.com tai kennel@renegadeknights.fi. Kirjoitelkaa viestiinne tietoja itsestänne yhteystietoineen, perheestänne, koirataustastanne ja toiveita uros/narttu sekä mitä suunnitelmia teillä mahdollisesti on tulevaan. Meitä ei missään määrin haittaa myydä pentua pelkästään kotikoiraksi, mutta tottakai haluamme jokaisen pennun perheen tuntevan suurta ylpeyttä näin hienon sukutaulun / taustan omaavasta pennustaan. Pentueen vanhemmilla molemmilla on todella Super Pedigree, jossa ei ole ainoatakaan kotimaista koiraa. Pyydämme kirjoittamaan kaikkia eli jo meihin yhteyttä ottaneidenkin osalta. Lähettäkää viestiä meille, sähköpostitse kiitos.

Parent's health results

Messi Zlotnicki Grod
BH, IPO-1
HDAA, ED00, SP1, LTV3, VA0

Gala Asarko Lordana
SPL arviointi suoritettu
HDAA, ED00, SP0, LTV1, VA0

Pentue on täysin Pevisan mukainen ja rekisteröidään ilman mitään poikkeuslupia Suomen Kennelliittoon FCI alaiseen FI rekisteriin. LTV tulosten osalta emme noudata suosituksia, koska tuon periytyvyydestä ei ole mitään tieteellistä todistetta. Suora lainaus Kennelliiton tekstistä: "Välimuotoinen lanne-ristinikama on yleinen synnynnäinen ja perinnöllinen nikamaepämuodostuma, jonka periytymismekanismia ei tunneta". itse Pevisassa lukee LTV vaatimusten osalta seuraavaa "Molemmilla vanhemmilla tulee olla LTV-lausunto" ja tämä löytyy meidän jokaiselta jalostuskoiralta. Jalostustietojärjestelmästä löytyy pentueita, joiden molemmalla vanhemmalla on LTV0, mutta siitä huolimatta pentueella on vaikka mitä numeroita. Sanottakoon samalla, että tuossa samassa röntgenkuvassa näkyy myös ristiluukanava, jota ei lausuta. Kyseinen ristiluukanava voi olla erittäin ahdas, joka aiheuttaa koiralle paljon vakavampia terveysongelmia kuin tuo LTV. Samoin tiedämme monta saksanpaimenkoiraa, joilla kuvaustulokset ovat luokkaa HDAA ED00 SP0 LTV0 VA0. Eli tuo tarkoittaa, että koira olisi täysin terve. Näistä huolimatta koiran terveys on romahtanut ja esim etupää aika nuorella iällä muuttunut tuosta terveestä todella huonoksi. Viime vuoden loppupuolella, kun kävimme selän osalta kuvauttamassa kaikki neljä uutta tuontiamme Ventelällä, niin esim tuolloin jo yli 6.5 vuotiaan Messin kohdalla sanoi mm lonkista, että edelleen ovat lähestulkoon A lonkat. Plus Messin iloitteluvideosta voi itse kukin katsoa, miltä näyttää jo kahdeksaa vuotta lähenevä LTV3 lausunnon saanut komea hyväkuntoinen uros. Jokainen kasvattaja tekee omat jalostusvalintansa ihan itse, niinkuin mekin. Meitä ei kiinnosta muiden valinnat emmekä arvostele kenenkään valintoja. Joten eipä kannata muidenkaan tällaisiin ala-arvoisiin arvosteluihin kuluttaa aikaansa. Meidän jalostuskoirat ovat 100% omia koiria, joten eipä meidän valinnat toisille kuulu. Pitäkää itse huoli siitä, että jokainen ostamanne pennun/koiran kumpikin vanhempi on selän osalta kokonaan kuvattu ja virallisesti lausuttu. Ottakaa se huomioon, että Messin olisimme voineet jättää rekisteröimättä Suomeen ja ulkomaisten urosten poikkeussäännöllä olisimme voineet teettää pentueita ilman virallisia selkäkuvaustuloksia. Kuten sanottu RK kennel ei käytä mitään "porsaanreikä" poikkeussääntöjä kasvatustoiminnassaan. Kyllä ne ulkomaiset Suomeen jalostuslainaan tulleet urokset on mahdollista kuvauttaa Suomessa. Messi tosin ei ole missään jalostuslainassa, vaan tulee elämään kanssamme toivonmukaan erittäin onnellisen ja pitkän elämän.

Me emme aio kirjoittaa sopimukseen mitään ylimääräisiä ehtoja emmekä vaadi keneltäkään mitään muutakaan. Kasvattajan oikeudet vaatia yhtään mitään, kun päättyvät siihen hetkeen, kun sopimus allekirjoitetaan ja pennusta tulee täysin uuden omistajan 100% omaisuutta. Se, mitä haluamme tehdä parhaamme mukaan, on varmistaa, että jokainen RK pentu saa sen juuri oikean rakastavan ja välittävän loppuelämän oman perheen ja kodin. Kyllä me luotamme jokaiseen pennun ostajaan, että jokainen tekee aivan varmasti parhaansa sen oman rakkaan koiransa eteen.

The important text, please understand the meaning

"I am a forever dog, not an 'until dog'.
I'm not an 'until you get bored with me' dog.
I'm not an 'until you find a girlfriend/boyfriend' dog.
I'm not an 'until you have a baby' dog.
I'm not an 'until you have to move' dog.
I'm not an 'until you have no time' dog.
I'm not an 'until I get an old' dog.
I'm a forever dog.
If you can't give me forever, then I'm not your dog.
It's really that simple."

Pyydä ystävääsi suomentamaan tai käytä Google translate. Pointti lähinnä on, että älä hanki pentua hetken mielijohteesta, koska edessä on vuosien sitoutuminen sekä yhteinen hieno taival. Kasvava pentu kuitenkin on niin lojaali omaa rakasta perhettään kohtaan, joten koitetaan käyttäytyä tuon suuren luottamuksen arvoisesti.

Jos mietityttää, mitä sitten, kun pentu on saanut luotasi oman kodin. Alkaako sitten kasvattaja jatkuvasti olemaan yhteydessä ja vaatimaan sitä sun tätä. Voit olla levollisin mielin, koska me emme aio sellaista tehdä ollenkaan. Ymmärrämme täysin jokaisen arjen rajoitteet, kun ei niitä tunteja pysty kukaan tekemään viikkoon lisää. Jokaisen RK veijarin oma perhe tekee ihan itse valintansa pitääkö yhteyttä tänne kasvattajan suuntaan vaiko ei. Emme ole lainkaan pahoillaan, vaikka se viimeinen yhteys on sinä hetkenä, kun sopimukseen tulee allekirjoitukset ja pentu lähtee omaan kotiinsa. Jokaiselle kuitenkin tiedoksi, että kasvattajan tuki ja turva on aina käytettävissäsi, jos niin itse haluat. Meillä on suunnitelmana aloittaa jokakesäinen traditio tästä eteenpäin eli RK veijareitten oma VEPE leikityspäivä. Vesipelastus nyt on lähimpänä meidän sydäntämme, kun olemme tänä vuonna jopa perustaneet täysin oman koirien vesipelastusyhdistyksen tänne Uuteenkaupunkiin (https://merihurtat.fi). Eli halukkaille sitten mahdollisuus nähdä muita RK veijareita ja viettää hauska leikityspäivä.

25.9.2020 Puppy fever

Joka päivä mittaillaan kuumetta ja jännitetään. Gala kävi tarkastamassa pentulaatikon :)

Odotusta ja jännitystä ilmassa. Gala tekee kovasti pesää tuleville pennuille. Ei vielä ihan h-hetki.

Youtube videos

>> RK New ERA - Litter A is coming....Gala's pregnancy ultrasound
>> Messi's Ultimate Joy after 63 minutes mating

5.2.2020 MESSI Zlotnicki Grod - Finnish Champion


Me käymme näyttelyissä ainoastaan tähtäimenä Champion titteli. Huima reissumme Eckerö näyttelyyn ja tässä on lopputulos. Joskus, kun ei todella tarvita kuin se yksi ja ainoa kerta näyttelyssä ja se on siinä. 
"Messi you were born to sparkle."

 

Last edited: January 04, 2021, 12:27