Renegade Knights 2014 news

31.12.2014 Kuonot kohti uusia kokemuksia


Jokavuotisena traditionamme jälleen Uudenkaupungin hienot ilotulitukset Uuden Vuoden (2015) kunniaksi. Mitä kaikkia mahtavia kokemuksia meille kertyi vuodelta 2014, jonka nyt jätämme taaksemme. Mukaan toki mahtui paljon murhettakin, mutta vastapainoksi hyvin paljon kaikkea hyvää. Vuoden aikana on löytynyt todella ihania ystäviä monesta eri maasta. Paljon ikimuistoisia ja erittäin koskettavia jopa sydäntä riipaisevia kokemuksia, jotka tulemme aina muistamaan ikuisesti. Kiitos kaikille ja erityisesti koko RK-perheelle kuluneesta vuodesta. Kaiken murheen keskellä, kun menetimme rakkaan Bellamme sekä Renemme, niin ihan vuoden loppupuolella RK-perheemme sai uuden hienon lisäyksen. Cola on juuri tuo kaunis nuori koira, jonka kanssa vietimme joulua ja olimme vastaanottamassa uutta vuotta. Kiitos ystävällemme Krzysztofille Puolaan. Tervetuloa Cola.
>> YOUTUBE: Tara Mavic Poland "COLA"

23-25.12.2014 Idyllisen Tunnelmallinen Joulu Tallinnassa


Jouluaattona vierailu Tallinnan eläintarhassa (luodaan uusia traditioita). Monet eläintarhan asukeista olivat sisällä lämpimässä, mutta ei sentään ihan kaikki. Joillain oli suorastaan kuuma ulkona pakkasessa, esim. siperiantiikeri (eli amurintiikeri) ja lumileopardi. Ystävämme hyeena yritti kovasti nuuskia hajujamme aidan vierestä. Lämpimistä sisätiloista löytyi kaikenlaista toinen toistaan hienompia eläimiä, mm. pikkuhipot. Pienten apinoiden kohdalla taidettiin me ihmiset olla enemmän katselun aiheena kuin toisinpäin. Sarvikuonoja ja norsuja olisimme jaksaneet seurata vaikka miten pitkään. Hieno paikka ja tänne on tultava uudelle visiitille kesällä. Jälleen kerran hieno ja erilainen joulu. Näyttää sitä elämää olevan ilman saksanpaimenkoiriakin.

16.12.2014 RK Hyvän Joulun & Uuden Vuoden toivotukset


Erittäin suuret ja lämpimät kiitokset koko RK-perheelle sekä tasapuolisesti kaikille muille. Toivomme kaikille oikein rauhaisaa & turvallista joulua sekä erittäin onnellista & menestyksellistä uutta vuotta 2015. Koko RK-perheelle on lähetetty pienet joululahjat lämpimien & valoisien terveisten kera.

7.12.2014 Helsinki KV

Renegade Knights Bellissime: NUO T
Tuomarina: Kipinä Markku, FI

6.12.2014 Helsinki KV

Renegade Knights Bellissime: NUO EH, NUK2
Tuomarina: Lindborg Mats, SE

23.11.2014 In Memoriam Renegade Knights Basiator "RENE" 31.5.2013 - 15.11.2014

Saimme todella ikäviä uutisia viime viikonlopulla. On erittäin vaikea ymmärtää, että Rene on poissa. Renelle oli tullut äkillinen sairaskohtaus (suolenkiertymä), jolle ei valitettavasti voinut tehdä enää mitään. Isoäiti Bellalla oli mahalaukun kiertymä, ja tilanne oli silloin täysin sama kuin tyttärenpoika Renellä (mitään ei ollut tehtävissä). Olemme iloisia kaikista aivan äärettömän mahtavista hetkistä, jotka saimme viettää erittäin hyväntahtoisen Renen kanssa. Näitä asioita ei pysty koskaan ymmärtämään eikä hyväksymään.

Otamme osaa suruun. Toivomme Renen perheelle jaksamista. Olemme todella pahoillamme, että juuri teidän rakkaalle Rene pojalle kävi näin. Paljon haleja ja suukkoja rakkaalle Renelle sinne sateenkaarisillan päähän.
"He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion. - unknown author"

9.11.2014 Kõikide tõugude näitus, Tartu Estonia

Renegade Knights Aranea: Avaklass SP 2
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass SP 1
Tuomarina: Svein Bjarne Helgesen, NO

8.11.2014 Kõikide tõugude näitus, Tartu Estonia

Renegade Knights Aranea: Avaklass VH
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass VH
Tuomarina: Myriam Vermeire, BE

Hieno näyttelyviikonloppu täällä Tartossa. Nea äippä ja Rene poitsu edustivat hienosti RK-perhettä.

Näyttelyjen lomassa ehdittiin vierailemaan viihtyisässä Toomemägi/Toomemäellä. Isolla puistoalueella on paljon nähtävää mm. mahtavat Tuomiokirkon rauniot, Pirogovin puisto, Uhrikivi, Musumägi/Pusumäki, Enkelinsilta ja Pirunsilta sekä useita patsaita. Hieno kokemus näin syksyiseen aikaankin, mutta varmasti kesällä tämä puisto antaisi vielä enemmän. Miellyttävä illanvietto Tarton maineikkaassa ravintolassa. Seura ei olisi voinut olla parempaa, kun saman pöydän ääressä oli paikalla viiden eri kennelin edustus.
Kiitos kaikille hyvästä seurasta...seuraavaksi uudet banana splitit, vai mitä. Tämä matka jäi valitettavasti rakkaan Beta veijarimme Renen viimeiseksi reissuksi. Ihana sattuma oli nähdä saksalaisia ystäviämme, joilta saimme kauniin pokaalin tuliaisiksi Renelle Suomeen. Olemme kiitollisia tästä hienosta matkasta, jonka saimme vielä viimeisen kerran tehdä Renen kanssa. Kaunis kiitos hienosta viikonlopusta Nina ja Henkka sekä rakas Rene.

8.11.2014 Jyväskylä KV

Renegade Knights Bellissime: NUO EH, NUK2
Tuomarina: Purnell-Carpenter Meg, GB

19.10.2014 Kõikide tõugude näitus, Rakvere Estonia

Renegade Knights Aranea: Avaklass SP 1 SK PE1 VSP
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass H
Tuomarina: Gerard Jipping, NL
18.10.2014 Kõikide tõugude näitus, Rakvere Estonia
Renegade Knights Aranea: Avaklass SP 1 SK PE2 SERT
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass VH
Tuomarina: Denis Kuzelj, SI

Hieno näyttelyviikonloppu täällä Rakveressa. Nea äippä ja Rene poitsu edustivat hienosti RK-perhettä.

Näyttelyjen lomassa ehdittiin vierailemaan Rakveren kauniissa linnoituksessa, jonne saavuimme tykinlaukauksen saattelemana. Tottakai näin komeassa linnoituksessa oli suoritettava juhlallinen ritariksi lyönti. Rohkeasti uskalsimme osallistua myös kidutuskammion, kuolemanhuoneen ja helvetin kauhuihin erittäin ihanan oppaamme turvin. Mahtava linnoitus, jonka toivonmukaan tulemme kokemaan vielä uudestaan keskiaikaisissa merkeissä. Kaunis kiitos hienosta viikonlopusta Liisa, Nina ja Henkka.

28.9.2014 Kõikide tõugude näitus, Tallinn Estonia

Renegade Knights Aranea: Avaklass SP 1 SK PE1 VSP SERT
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass VH
Tuomarina: Dagmar Klein, RO
27.9.2014 Kõikide tõugude näitus, Tallinn Estonia
Renegade Knights Aranea: Avaklass SP 1 SK PE2 SERT
Renegade Knights Basiator: Juunioriklass SP 4
Tuomarina: Petru Muntean, RO

Hieno näyttelyviikonloppu täällä Tallinnassa. Nea äippä ja Rene poitsu edustivat hienosti RK-perhettä.

Näyttelyjen lomassa ehdittiin ihailemaan luonnon huikaisevan kauniita nähtävyyksiä. Paikallinen pienoinen Niagaran putous. Tämä muutaman kilometrin reitti riippusiltoineen oli unohtumaton kokemus. Ei varmasti jää viimeiseksi vierailuksi täällä luonnonkauniissa helmassa vai pitäisikö sanoa helmi. Kaunis kiitos hienosta viikonlopusta Arto, Nina ja Henkka.

8-9.9.2014 Wilcze Gniazdo - Wolfsshanze - Sudenpesä - Gierłoż, Poland

Tänne saavuimme pitkän ajorupeaman ja suuren kilometrimäärän jälkeen. Matkanteko keskeytyi yhden kolmisen tunnin nukkumistauon verran sekä lisäksi tuon renkaanvaihto episodin ajaksi. Lähtö oli Nürnbergistä sunnuntaina klo 22 ja perille saavuimme tasan vuorokauden kuluttua tunnilleen.

Tietyllä tavalla mielenkiintoinen visiitti täällä Sudenpesässä. Yövyimme samaisessa hotellissa, missä muutama vuosikymmen taaksepäin on ollut paljon univormu pukuista henkilöstöä parhaimmillaan yli 2000 henkilöä, joiden joukossa on ollut vain 20 naista. Täältä Mazurian metsistä löytyvät nämä sodanaikaiset rauniot, jotka ovat toimineet synkkänä strategisena päämajana. Tämä piilokaupunki pitää sisällään noin 200 rakennusta: suojia, kasarmeja, 2 lentokenttää, voimalaitos, rautatieasema, tuuletuslaitteita, vesihuoltoa, lämpölaitokset sekä teleprinterit. 20.7.1944 Claus Schenk von Stauffenberg suoritti täällä yhden kuuluisan attentaatti yrityksen, joka valitettavasti epäonnistui. Eräs historian häpeällisimmistä kansan johtajista vietti täällä yli 800 päivää. Täällä paikassa tehtiin monia järkyttäviä päätöksiä liittyen mm. keskitys- sekä kuolemanleireihin. Tämä käynti tavallaan sulkee sen ympyrän, jonka aloitimme Majdenakin keskitysleirillä sekä Nürnbergin Frankenstadionilla.
"Always remember - Never forget. Those who cannot remember the past are condemned to repeat it."

8.9.2014 Polish Road Angels - Maanteiden Pelastavat Ritarit


Lähdimme Nürnbergistä eilen sunnuntaina kymmenen aikaan illalla ajamaan kohti Sudenpesää. Ajettu taas melkoinen kilometrimäärä Saksassa ja Puolassa. Aamuyöstä pidettiin sellaisen kolmisen tunnin lepäämistauko. Ajomatkaa Sudenpesään enää noin nelisen tuntia. Puola taitaa olla meille sellainen paikka, joka vaatii joka kerran sen yhden rengasuhrin eikä tämä kerta ollut poikkeus. Onni onnettomuudessa oli, että havaitsimme tilanteen huoltoasemalla emmekä tiellä. Renkaan rakenne oli täysin kaput, joten uutta rengasta tilalle Puolan tyyliin paikan päällä. Täällä paikallinen rengaspalvelu toimii 24/7, jolle ei voi muuta kuin nostaa hattua. Dziękuję dzięki za pomoc nasze oszczędności anioły.

7.9.2014 SV BSZS Nürnberg Langstockhaar Zuchtgruppen ERSTE PLATZ

Ensimmäistä kertaa Saksan päänäyttelyn historiassa oli näytillä pitkäkarvaisten kasvattajaryhmä: Mavic Poland. Hyvät ystävämme Puolasta pyysivät apuamme ja tottakai autoimme. Oli ikimuistoinen kunnia päästä osalliseksi tähän ryhmään. Äärimmäisen harva suomalainen, jos edes ketään koskaan, on saanut kunnian nousta BSZS palkintokorokkeelle.Tämän hienon hetken saimme jakaa yhdessä Mavic Poland ryhmän kanssa, johon kuului suomalaisvahvistuksen lisäksi puolalaisia sekä slovakialaisia.

Tässä meidän hieno kasvattajaryhmä Mavic Poland tuomarin kanssa.

Arvostelujen jälkeen kasvattajaryhmä Mavic Poland sekä tuomari kaikkien toimitsijoiden kera.

Zuchter Mavic Poland LSTH Zuchtgruppen Erste Platz - VOITTAJA
Tuomarina: Friedrich Gerstenberg, DE (SV)

Iloinen yhteiskuva yhdessä koko hieno ryhmä + Krzysztof + Herr "Lederhosen" Happy Dog. 
>> YOUTUBE: 2014 SV BSZS Langstockhaar Zuchtgruppen Mavic Poland

Aivan mahtava reissu Saksan päänäyttelyssä Nürnbergissä. Paljon saimme uusia ystäviä Slovakiasta, Puolasta, Saksasta niin ja Italiaa unohtamatta Mr Giovanni Milano Torinosta. Oli ihana nähdä taas pitkästä aikaa hyviä ystäväämme Krzysztofia Mavic Kennelistä. Niin ja mahtava SV tuomari Friedrich Gerstenberg, joka muistaa meidät hyvin Suomesta. Lisäksi tämä reissu oli meille paljon muutakin kuin pelkkää näyttelyä. Yhdistimme via Baltica matkaamme paljon sellaista historian havinaa, jollaista olisi hyvä jokaisen muistaa. Barbaricuksen ja Beatitaksen kehät olivat viikonlopulla vanhalla Frankenstadionilla, joka on perustettu vuonna 1923. Moniko tuolla kehässä ajatteli sellaista asiaa, että muutama vuosikymmen taaksepäin on samaisella stadionilla eräs valitettavan kuuluisa herra paasannut lukuisia kertoja. Samaan aikaan stadion on ollut täynnä lukemattomia marssivia joukko-osastoja. Jokainen varmaan tietää kenestä on kyse. Tähän samaan reissuun yhdistimme käyntimme Majdenak keskitysleiri alueella (Lublin, Puola) sekä Wolfsshanze-Sudenpesässä (Kętrzyn, Puola). Dziękuję przyjaciół - Ďakujem vám priatelia - Grazie amici - Danke Freunde.

6.9.2014 SV BSZS Nürnberg

Renegade Knights Barbaricus: LSTH-JKR SG19
Tuomarina: Wilfried Scheld, DE (SV)
Renegade Knights Beatitas: LSTH-JKH SG27
Tuomarina: Friedrich Gerstenberg, DE (SV)

BSZS 2014 Nürnberg Saksan päänäyttely. Kehät täällä vanhalla Frankenstadionilla. Tämä viikonloppu täällä stadionilla, joka on täynnä toinen toistaan hienompia saksanpaimenkoiria. Todella hieno saavutus saada kaksi hienoa Beta veijaria tänne. Barbaricus sekä Beatitas molemmat pärjäsivät oikein mainiosti täällä. SG oli juuri se, mitä lähdimme hakemaan täältä ja sen myös saimme. Isot kiitokset molemmille SV tuomareille Wilfried Scheld ja Friedrich Gerstenberg. 

2-4.9.2014 Frankens kleinste Stadt - Betzenstein, Germany


Matkalla Saksan päänäyttelyyn parin päivän pysähdys hienossa Betzensteinissa. Muutama päivää aiemmin Betzensteinissa oli vietetty Ritterfest eli ritarifestivaalit. Nürnberger Volkfest 29.8-14.9.2014 oli samaan aikaan, joka siis jatkui koko Saksan päänäyttelyn ajan. Juuri ennen päänäyttelyä oli aivan mahtavaa päästä tutustumaan näin ihanan ystävällisiin ihmisiin - Sehr Freundliche Leute. Pääsimme tutustumaan uuden ystävämme Andreas Otton erittäin huolella rakentamaansa pienoismalliin: DIORAMA BETZENSTEIN 1634. Hienoa oli tutustua Betzensteinin historiaan. Vielen Danke Andreas Otto und alle im Betzenstein.

1.9.2014 Majdenak concentration camp Lublin, Poland

Matkalla Saksan päänäyttelyyn via Baltica, takana ajettuja kilometrejä 16 tunnin tunnin verran (Väimela, Estonia - Lublin, Poland). Väimelasta lähdimme sunnuntaina puolenpäivän aikaan ja Lubliniin saavuimme seuraavana päivänä noin neljältä aamuyöstä.

Erittäin koskettava käynti Majdenak keskitysleirialueella Lublin, Puolassa. Alueella on kaksi suurinta muistomerkkiä. Toinen on juuri siinä paikassa, mistä ihmiset ovat joutuneet poistumaan junasta (kuvassa vasemmalla). Iso pyöreä muistomerkki näkyy kaukana, jonka sisältä keskeltä löytyy suuri määrä tuhkaa. Kävelimme koko sen kauhean reitin läpi, minkä tuhannet ihmiset ovat joutuneet kulkemaan. Alueella tuntui niin kokonaisvaltaisesti se suuri pahuus ja vääryys, Edelleen selkäpiitä karmii ja vatsanpohjassa kouristaa, kun tietää niin monien ihmisten joutuneen kärsimään yhden hullun ihmisen hirmuvallan alaisuudessa. Toivottavasti ihmiskunta ei joudu enää koskaan kärsimään ja kokemaan mitään tällaista. Tätä vierailua ennen ja tämän jälkeen on kaikkein järjenvastaisin ja vastenmielisin se valitettava tieto, että maailmasta löytyy holokaustin kiistäjiin kuuluvia ihmisryhmiä. Kaikkien miljoonien viattomien ihmisten kärsimysten jälkeen holokaustin kieltäminen on yksi traagisimmista ihmiskunnan synneistä.
"Always remember - Never forget. Those who cannot remember the past are condemned to repeat it."

31.8.2014 Kõikide tõugude näitus, Väimela Estonia

Renegade Knights Barbaricus: VH
Tuomarina: Viachaslav Viarbitski , BY (SV)

30.8.2014 Kõikide tõugude näitus, Väimela Estonia

Renegade Knights Barbaricus: VH
Tuomarina: Dina Korna, EE

Kaunis viikonloppu Väimela, Estonia. Mukava välietappi täällä Virossa matkalla Saksan päänäyttelyyn via Baltica. Uusia ystäviä saatiin sekä suomesta että ulkomailta. Mukava oli myös tutustua suomalaisiin eläinlääkäriopiskelijoihin. Terveisiä SUOLET yhdistyksen mukaville ja kauniille nuorille naisille (SUOLET = Suomalaiset Eläinlääketieteen Opiskelijat Tartossa ry). Suur aitäh erittäin ystävälliselle perheelle yöpymispaikassamme. Oli ikimuistoinen viikonloppu Mäe talu farmilla.

29.8.2014 In Memoriam Bella - Final Journey


Noudamme rakkaan Bellamme tuhkat Tallinnasta. Näin alkaa Bellan viimeinen matka Saksaan. Viikkoa aiemmin olimme kaikki intoa täynnä menossa Viroon kolmeen näyttelyyn. Bella oli todella mahtavassa kunnossa ja odotukset tottakai korkealla. Nopeasti kuitenkin matkamme sai toisen suunnan. Olimme jo perjantaina melkein lähdössä kaiken ikävän tapahtuneen jälkeen kotiin, mutta Bella joka rakasti yli kaiken olla reissun päällä olisi tuskin halunnut sellaista. Niinpä parhaamme mukaan piilotimme kaiken tuskan ja pahanolon. Annoimme muille tilaa nauttia ja iloita näyttelymenestyksistä. Emme kaipaa kommentteja keneltäkään teiltä, jotka kehien laidalla olette nauraneet tai muualla iskeneet puukkoa selkäämme. Emme halua teidän halventavan Bellan muistoa. RK-perheen kesken suremme Alfojen äidin ja Betojen isoäidin menetystä.

In Memoriam +Bella vom Rubinstein
Champion of the Champions
16.5.2006 - 22.8.2014
"He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion. - unknown author"

24.8.2014 Rahvusvahelised näitus, Tallinn

Renegade Knights Barbaricus: JUK ERI, JUK2, SA, PU4
Renegade Knights Basiator: JUK ERI, JUK1, SA, JUN SERT, ROP JUNIOR, PU2
Tuomarina: Miodrag Vretenicic, ME

23.8.2014 Rahvusvahelised näitus, Tallinn

Renegade Knights Barbaricus: JUK ERI, JUK1, SA, JUN SERT, VSP JUNIOR, PU3
Renegade Knights Basiator: JUK ERI, JUK2, SA, PU4
Tuomarina: Zvi Kupferberg, IL

Perjantain näyttely jäi meiltä väliin Bellan äkillisen sairaskohtauksen vuoksi. Melkein tuli kotiinlähtö jo perjantaina kaiken surun keskellä, mutta tulimme toisiin ajatuksiin ihan Bellan kunniaksi. Bellan molemmat tyttärenpojat pärjäsivät oikein hienosti täällä Tallinnan aurinkoisessa näyttelyssä. Onneksi löysimme Bellalle hänen arvoisensa viimeisen pokaalin, kaunis kiitos saksalaisille ystävillemme.

16.8.2014 SPL Kurikka erikoisnäyttely

Renegade Knights Aranea: SG1 (yli 24 kk pitkäkarvaiset nartut)
Gross, Kräftig, Gehaltvoll Sehr gutes Verhältnis, Typ und Ausdrücksvoll Sehr gute Winkelungen. Ausgelichene Brustverhältnisse.
Tuomarina: Uwe Sprenger, DE (SV)

10.8.2014 Maailmanvoittaja näyttely, Helsinki

Renegade Knights Aranea: AVO ERI
Renegade Knights Barbaricus: JUN EH
Tuomarina: Ramon Podesta, CL

Pitkästä aikaa Maailman Voittaja näyttely pidettiin Suomessa. Seuraavaan kertaan taitaa mennä taas useita vuosia. Mukava päivä näyttelyssä NEA äipän ja BAABU poitsun kanssa.
ISOT ONNITTELUT PÄIVÄN VOITTAJILLE:
CACIB-uros, MV-14 Piotr Von Der Zenteiche
CACIB-narttu, MV-14 Sensen Mann Kyra
uros, JMV-14 Sensen Mann Icarus
narttu, JMV-14 Vita Ad Astra Gloria
ROP-kasvattaja Sensen Mann (Baggström Kim)

27.7.2014 Helsinki KR

Renegade Knights Basiator: JUN ERI, JUK1
Tuomarina: Balazsovits Janosne, HU

26.7.2014 SPL SM TOKO 2014 JOUKKUEHOPEAA :)

Renegade Knights Atra SM-hopeamitali
Isot tuuletukset ja onnittelut Eerikalle & Atralle. Olivat hienona osana SPL-ITU-2 joukkuetta ja päivän hienona saavutuksena mahtavat SM-hopeamitalit koko joukkueelle. Näistä saavutuksista olemme erityisen ylpeitä.
Ylituomarina: Carina Savander-Ranne, FI ja tuomarina: Kari Kielo, FI

5.7.2014 Pärnu Rahvusväheline näitus

Renegade Knights Barbaricus: JUN ERI, PU1, SA, JUN-ROP, JUN-SERT, VSP
nice strong male, excellent condition and proportion, strong masculine head, good body, correct topline, excellent tail, excellent front, correct angulations, typical movement, good coat, nice temperament
Tuomarina: Rita Kadike-Skandina, LV

Tämä mahtava latvialaistuomari kruunasi viikonloppumme. Aamunavaus majapaikallamme oli Baabun puolesta sellainen, että päätti käydä pulahtamassa ehka hieman kuraisessa vedessä. Lähtö näyttelypaikalle oli puolen tunnin päästä. Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla sellaisen jälkeen. Lopputulokseen ei voi muuta olla kuin tyytyväinen.
>> YOUTUBE: 5.7.2014 Pärnu Rahvusväheline näitus Barbaricus

Uusia ystäviä Eestistä: Veiko Väljas Kennel Aussenhaus.

29.6.2014 Pori KV

Renegade Knights Atra: AVO ERI, AVK2, SA
Renegade Knights Aranea: AVO ERI, AVK2
Renegade Knights Barbaricus: JUN EH, JUK1
Tuomarina: Kavcic Blaz, SI

Taas kaunis ja mukava päivä Porissa RK-perheen kesken. Kiitos Eerika, Nina ja Henkka.

20.06.2014 - KK eksam, Harjumaa Estonia

Renegade Knights Beatitas KK-1
Tuomarina / Kohtunik: Ilvi Rimm, EE

13-15.6.2014 SPL Muurame päänäyttely

Kokonaisuudessaan aivan mahtava viikonloppu. Oli onni löytää sanoinkuvaamattoman kauniilla ja rauhallisella sijainnilla iso mökki koko RK-perheelle. Pitkien näyttelypäivien jälkeen oli hienoa yhdessä rentoutua saunoen ja nauttien maisemista.

RK-perheen todella idyllisen kaunis majapaikka. Varasimme ajoissa erään paikallisen urheiluseuran mökin, jossa suurempikin määrä ihmisiä pystyy yöpymään ja viettämään yhdessä aikaa. Näissä maisemissa oli ihanaa rentoutua näyttelypäivien lomassa. Itsestäänselvää on, että sauna oli lämpimänä joka ilta.

RK HQ eli Renegade Knights Head Quarters. Tällä kertaa edustimme hienosti koko RK-perhettä täällä Muuramessa. Valehtelematta ja yhtään liioittelematta taisimme olla tässä kategoriassa paras kaikista. Onneksi osasimme varautua öiseen myrskyyn laskemalla teltat maata lähemmäs, koska monelle kävi huonosti. Kaunis kiitos kaikista kehuista. 

Lauantaina 14.6 yksittäisarvostelut 12-18 kk pitkäkarvaiset nartut Beatitas. Suur aitäh Karin Lageda (Kennel Estrellest).

Lauantaina 14.6 yksittäisarvostelut 12-18 kk pitkäkarvaiset nartut Bellissime.

Lauantaina 14.6 yksittäisarvostelut 12-18 kk pitkäkarvaiset urokset Barbaricus.

Lauantaina 14.6 yksittäisarvostelut 12-18 kk pitkäkarvaiset urokset Basiator.

Lauantaina 14.6 yksittäisarvostelut yli 24 kk pitkäkarvaiset nartut Aranea. Äippä Aranea näyttää päivän päätteeksi lapsilleen mallisuorituksen. Hienosti meni kaikilla nämä yksittäisarvostelut...wow. Tämän näyttelypäivän jälkeen siirryimme ansaitusti yhteiselle mökillemme.

Mahtava tilaisuus hyödyntää kuvankauniita maisemia hienolla yhteisellä mökillä.

RK-perheen mukavat treenit sisarusten kesken: Barbaricus, Basiator, Bellissime ja Beatitas.
>> YOUTUBE: HAUSKAT TREENIT

RK-perheen ikimuistoinen illanvietto hienon lauantain päätteeksi. Mikä voisi olla hienompaa kuin istua näin tyynen veden äärellä ja saada kuunnella erittäin kaunista esitystä. Onneksi tämä onnistui hyvin lyhyellä varoitusajalla. Saimme paikallisen TV-tähden Pauliinan esiintymään meille, jonka artistiura on vasta lähtemässä nousuun. Kaunis kiitos Pauliina Jokinen ja hänen äitinsä Paula koskettavasta illasta. 

Sunnuntaina 15.6 kilpailuluokat 12-18 kk pitkäkarvaiset nartut Beatitas. Suur aitäh Karin Lageda (Kennel Estrellest).
Renegade Knights Beatitas: SG3 (12-18 kk pitkäkarvaiset nartut)
Eine grosse, kräftige, gut pigmentierte hunde der im stirnband ausgeprägter sollte, kräftige kopf, etwas breit angesetste ohren, hohe widerrist feste rucken, kruppe ist etwas kurz und leicht abschussig, der oberarm sollte schräger liegen hinten gut gewinklet, ausgeglichene brustverhälltnisse, hinten etwas eng, vorne etwas bodeneng trätend sollte die ellenbogen geschlossener sein bei gute gleichgewiktslage zeigt sie ein gute nachschub und gute vortritt. Suuri, voimakas, hyvin pigmentoitunut koira, jolla tulisi olla korostuneempi maski. Voimakas pää, hieman leveäasentoiset korvat, korkea säkä, kiinteä selkä. Lantio on hieman lyhyt ja hieman pysty. Olkavarren tulisi olla vinoasentoisempi, takaa hyvin kulmautunut. Tasapainoiset rinnan mittasuhteet. Takaa hieman ahtaasti ja edestä hieman ahtaasti askeltaa. Kyynärpäiden tulisi olla tiiviimmät. Liikkeessä hyvä tasapaino, hyvä takatyöntö, hyvä etuaskel.
Tuomarina: Friedrich Gerstenberg, DE (SV)

Sunnuntaina 15.6 kilpailuluokat 12-18 kk pitkäkarvaiset nartut Bellissime. Cпасибо большое Nasti.
Renegade Knights Bellissime: SG6 (12-18 kk pitkäkarvaiset nartut)
Eine sehr grosse, sehr gut pigmentierte hundin, mit etwas betonte gebäudestreckung, kräftige kopf, normale widerrist, gerade rucken die kruppe ist kurz und betont geneigt, der oberarm sollte länger sein und schräger liegen, hinten sehr gut gewinkelt. Ausgeglichene brustwerhälltnisse, zehenweitwe front. Hinten eng, vorne geradeträtend sollten die ellenbogen geschlossener sein, bei guter gleichgewiktslage zeigt sie eine gute nachschub und votritt, die ruckenbänder sollten besser sein. Erittäin suuri, erittäin hyvin pigmentoitunut narttu, jolla hieman korostunut rungon pituus. Voimakas pää, normaali säkä. Suora selkä, lantio on hieman lyhyt ja korostetun putoava. Olkavarren tulisi olla pidempi ja vinoasentoisempi. Takaa erittäin hyvin kulmautunut. Tasapainoiset rinnan mittasuhteet. Edestä katsottuna eturaajat hieman ulkokierteiset. Askeltaa takaa ahtaasti edestä suoraan, kyynärpäiden tulisi olla tiiviimmät. Liikkeessä hyvä tasapaino, hyvä takatyöntö ja etuaskel, selän sidosten tulisi olla paremmat.
Tuomarina: Friedrich Gerstenberg, DE (SV)

Sunnuntaina 15.6 kilpailuluokat 12-18 kk pitkäkarvaiset urokset Barbaricus. Cпасибо большое Nasti.
Renegade Knights Barbaricus: SG2 (12-18 kk pitkäkarvaiset urokset)
Grosser, mittelkräftiger im gutem guten gebäudeverhältnissen aufgebauter rude, guter kopf, guter widerrist, fester rucken, betont abfallande kruppe, vorne gut hinten sehr gut gewinkelt, etwas kurze unterbrust, leicht zehenweite stand, geht hinten eng, ellenbogen mussen sich noch schliessen, flussige gänge, kraftvoller nachschub. Suuri, keskivoimakas, hyvillä rakenteen mittasuhteilla rakentunut uros, hyvä pää, hyvä säkä, kiinteä selkä, korostetun jyrkkä lantio, edestä hyvin takaa erittäin hyvin kulmautunut, hieman lyhyt alarinta, seisoo hieman ulkokierteisesti, kulkee takaa ahtaasti, kyynärpäiden tulee vielä tiivistyä, joustava liikunta, voimakas takatyöntö.
Tuomarina: Frank Goldlust, DE (SV)

Sunnuntaina 15.6 kilpailuluokat 12-18 kk pitkäkarvaiset urokset Basiator
Renegade Knights Basiator: SG3 (12-18 kk pitkäkarvaiset urokset)
Ûbermittelgross, guter knochkräfter, gute gebäudeverhältnisse, gutes pigment, kräftiger kopf, dunkle augen, gute maske, normaler widerrist, rucken wird etwas ausgewölbt, etwas kurzer abfallande kruppe, obrraarm sollte länge sein gute brustbildung, front sollte korrekter sein, geht hinten eng, vorne unklare schrittefolge mit etwas lose ellenbogen, nachschub sollte kraftvoller sein. Yli keskikoon, hyvä luustonvoimakkuus, hyvät rakenteen mittasuhteet, hyvä pigmentti, voimakas pää, tummat silmät, hyvä maski, normaali säkä, selkä hieman köyry, hieman lyhyt jyrkkä lantio, olkavarren tulisi olla hieman pidempi, hyvä rinnan muodostus, etuosan tulisi olla korrektimpi, kulkee takaa ahtaasti, edestä epäpuhdas liikunta, hieman löysät kyynärpäät, takatyönnön tulisi olla voimakkaampi.
Tuomarina: Frank Goldlust, DE (SV)

Sunnuntaina 15.6 kilpailuluokat yli 24 kk pitkäkarvaiset nartut Aranea
Henkka olet tähti ja legenda...jähmetyimme aloillemme henkeä pidätellen ihaillen loistosuoritusta...vedit vapaana seuraamisen Nean kanssa aivan mielettömän hienosti...WOW.
Renegade Knights Aranea: SG2 (yli 24 kk pitkäkarvaiset nartut)
Ûbermittelgrosse, kräftige, etwas tiefgeställte hundin, mit kräftige kopf, etwas breitangesetste ohren, hohe widerrist, gerade rucken, gute länge und lage der kruppe, vorne gut hinten sehr gut gewinkelt. Etwas zehenweite front, hinten gerade, vorne etwas zehenweit trätend sollten die ellenbogen etwas geschlossener sein, bei noch gute gleichtgewiktslage zeigt sie gute vortritt und gute nachschub. Yli keskikoon, voimakas, hieman syvä narttu, jolla on voimakas pää, hieman leveäasentoiset korvat, korkea säkä, suora selkä. Hyvä asentoinen ja pituinen lantio, edestä hyvin takaa erittäin hyvin kulmautunut. Seisoo edestä hieman leveäasentoisesti, takaa suoraan. Liikkuu edestä hieman ulkokierteisesti, kyynärpäiden tulisi olla tiiviimmät, liikkuu vielä hyvällä tasapainolla, hyvä etuaskel ja takatyöntö. 
Tuomarina: Friedrich Gerstenberg, DE (SV)

Pitkäkarvaiset nartut 12-18 kk arvostelut ja palkintojenjako
Renegade Knights Beatitas: SG3
Renegade Knights Bellissime: SG6
>> YOUTUBE: ARVOSTELUT
>> YOUTUBE: PALKINTOJENJAKO

Pitkäkarvaiset urokset 12-18 kk arvostelut ja palkintojenjako
Renegade Knights Barbaricus: SG2
Renegade Knights Basiator: SG3
>> YOUTUBE: ARVOSTELUT
>> YOUTUBE: PALKINTOJENJAKO

Pitkäkarvaiset nartut yli 24 kk arvostelut ja palkintojenjako
Renegade Knights Aranea: SG2
>> YOUTUBE: ARVOSTELUT
>> YOUTUBE: PALKINTOJENJAKO

Bellissime, Barbaricus, Aranea, Beatitas. Kaunis kiitos koko RK-perheelle aivan mahtavasta viikonlopusta.

AIKUISTEN KASVATTAJALUOKAT
Kennel Renegade Knights oli pitkäkarvaisten kategoriassa ainoa ja ykkönen.
>> YOUTUBE: ARVOSTELUT
>> YOUTUBE: PALKINTOJENJAKO
Renegade Knights: SPL ??? WTF / KIISTÄMÄTTÄ PITKÄKARVAISTEN YKKÖNEN
Järjestäjien taholta tapahtui käsittämätön moka, josta toimitimme välittömästi SPL:n huomautuksen ja korjausvaateen. Ottaen huomioon näyttelyaikaisen SPL säännöstön, niin näiltä osin järjestelyt menivät suoraan sanoen täysin mönkään. Vastaukseksi saimme SPL näyttelytoimikunnalta, että toimitaan emämaan tavoin näissä eli viittasivat Saksan SV kattojärjestöön. Tämän näyttelyn jälkeen osallistuimme SV BSZS Nünberg päänäyttelyyn, jossa oli kuin olikin ensimmäistä kertaa pitkäkarvaisten kasvattajaryhmä. Saksassa pitkäkarvaisten luokka oli omanaan eikä normaalikarvaisten kanssa. Hyvä ystävämme Krzysztof Mavic Poland kennelistä pyysi apuamme ja olimme mukana esittämässä Nürnbergin Stadionilla tätä hienoa kasvattajaryhmää, joka siis ansaitusti ainoana luonnollisesti sijoittui ensimmäiseksi. Saksan päänäyttelyn jälkeen olemme pyytäneet uudelleen asian korjaamista SPL:ltä muutamaan otteeseen. Aika erikoista, miten hienosti asiat hoidettiin Saksassa kuin taas täällä Suomessa tehdään jotain aivan muuta. Mielenkiintoista olisi myös tietää, miksi muiden pokaaleissa oli hienot kyltit ja meillä oli enää teipin jämät siinä, mistä kyltti oli järjestäjien toimesta revitty irti. Tämän vuoden SPL toko joukkuemestaruuskisoissa oli mestaruussääntöjä tulkittu järjestäjän osalta väärin, jolloin SPL perui yhden joukkueen voiton ja asia korjattiin. Se on kumma juttu, että meidän tapauksessa on järjestäjä tulkinnut näyttelysääntöjä väärin eikä asiaa saada korjattua, vaikka samaan aikaan on SPL toko joukkueruuden osalta virhe on saatu korjattu.
Säännöt ovat sääntöjä, eikä meidän sijoittaminen pitkäkarvaisten kasvattajaluokassa ykköseksi olisi mitenkään himmentänyt erään nimeltämainitsemattoman kennelin loistoa. Onnittelut kaikille hienoista kasvattajaryhmistä.

8.6.2014 Hyvinkää TOKO

Renegade Knights Atra: TOKO, ALO3
Tuomarina: Harjula Ossi, FI

24.5.2014 Alavus (Tuuri) KV

Renegade Knights Aranea: AVO ERI, AVK1
Tuomarina: Kankkonen Tom, FI

18.5.2014 Riihimäki RN

Renegade Knights Basiator: JUN ERI, PU1, SA, VSP, SERT
Tuomarina: Kostadin Shankov, BG

17.5.2014 Hyvinkää

Renegade Knights Atra: PAKK1, BH
Todella mahtavat onnittelut Eerika & Atra. Olemme älyttömän ylpeitä suorituksestanne. Kismet ;)
Tuomarina: Hiltunen Eeva, FI

11.5.2014 SPL Lohja

Renegade Knights Bellissime: L+3 (9-12 kk pitkäkarvaiset)
Gross kräftig, betont gestreckt, guter kopf hoher widerrist, gute oberlinie, korrekte kruppe, gute winkelungen, front ist nicht ganz gerade, gute ganganlage. Suuri, voimakas, korostuneen pitkä, hyvä pää, korkea säkä, hyvä ylälinja, korrekti lantio, hyvät kulmaukset, edestä ei täysin suora, hyvät liikkeet.
Renegade Knights Barbaricus: L+3 (9-12 kk pitkäkarvaiset)
Gross kräftig, hoher widerrist, bei gute lage ist die kruppe betont geneigt, unterbrust sollte länger sein, gute winkelung, gerade front, sehr gute ganganlage. Suuri, voimakas, korkea säkä, hyvänpituinen lantio on korostuneen jyrkkä, alarinnan tulisi olla pidempi, hyvät kulmaukset, suora etuosa, erittäin hyvä liikunta.
Tuomarina: Norbert Wettlaufer, DE (SV)

Aivan mahtavaa, että hyviä kilpakumppaneita oli luokassa. Hieno suoritus molemmilta, Bellissime sekä Barbaricus.
>> YOUTUBE: SPL Lohja 11.05.2014 Renegade Knights Bellissime
>> YOUTUBE: SPL Lohja 11.05.2014 Renegade Knights Barbaricus

>> YOUTUBE: SPL Lohja 11.05.2014 Renegade Knights Bellissime L+3
>> YOUTUBE: SPL Lohja 11.05.2014 Renegade Knights Barbaricus L+3

Oikealla kuvassa Veijo & Tina & Tara, Ari & Baabu, Henkka & Nea. Kaunis kiitos kaikille hienosta päivästä Lohjalla.

3-4.5.2014 EESTI PEAERINÄITUS, Kalevi Keskstaadion, Tallinn

Aivan mahtava viikonloppu Viron saksanpaimenkoiraliiton päänäyttelyssä (Eesti Saksalambakoerte Ühing). 

Oli erittäin hienoa päästä perjantaina 2.5 seuraamaan Beatitaksen treenejä.

Lauantaina odottelemme 9-12 kk kehien alkua. Tänään on näytön paikka kolmella Beta veijarilla: Basiator, Barbaricus ja Beatitas ".

Veljekset Basiator ja Barbaricus kehässä. Hienosti meni molemmilla.
>> YOUTUBE: Eesti pearinäitus 3-4.5.2014 - pikakarvalised isased 9-12 kuud

Beatitaksen vuoro kehässä. Suur aitäh Karin Lageda (Kennel Estrellest).
>> YOUTUBE: Eesti 3.5.2014 - pikakarvalised emased 9-12 kuud
>> YOUTUBE: Estonia 3.5.2014 - Renegade Knights Beatitas - judgement

Palkintokorokkeella Barbaricus ja Basiator. ONNEA.
VL1 Renegade Knights Basiator
VL2 Renegade Knights Barbaricus
>> YOUTUBE: Eesti 3.4.2014 - 9-12 kuud pikakarvalised isased

Palkintokorokkeella Beatitas. ONNEA.
VL3 Renegade Knights Beatitas
>> YOUTUBE: Eesti 3.4.2014 - 9-12 kuud pikakarvalised emased

Sunnuntaina oli sitten totuuden paikka Betojen äipällä Aranealla. Vaikka karvat melkein kaikki poissa, niin emme luovuttaneet siitäkään huolimatta. Iso kiitos Ninalle kuvista.
>> YOUTUBE: Estonia 4.5.2014 - Emased pikakarvalised avaklass - judgement

Palkintokorokkeella Aranea. ONNEA.
SG1 Renegade Knights Aranea
>> YOUTUBE: Eesti 4.5.2014 - Emased pikakarvalised avaklass

Sisaruskolmikko Barbaricus, Beatitas, Basiator.

Aranea äiti kolmean lapsosensa kera: Beatitas, Barbaricus, Basiator. Nea hienon SG1 pokaalinsa kanssa. Isot kiitokset Ninalle kuvasta.

21.4.2014 SIUNTIO SPL näyttelytreenit

Hieno ja erittäin kuuma päivä Siuntion näyttelytreeneissä. Hyviä vinkkejä ja ohjeita saimme Pekka Hannulalta, Tom Kankkoselta, Kim Baggströmiltä sekä Sami Baggströmiltä. Kiitos kaikille järjestäjille hyvin onnistuneestä päivästä.

Kauniit kiitokset RK-perheelle.

12.2.2014 YOUTUBE videot Beatitas training in Estonia

>> PROTECTION TRAINING IN ESTONIA WINTER 2013
>> TRAINING IN ESTONIA WINTER 2013
>> BEATITAS 5 MONTHS OLD 
Videot on lisätty Beatitaksen  omille sivuille:
>> linkki Beatitaksen sivulle

18.1.2014 Saksa lambakoer erinäitus, Viro - Estonia

Renegade Knights Barbaricus: VL1 (1 koht - 1st place) (6-9 kuud pikakarvalised isased)
Ûber mittelgross, kräftig & gehaltvoll, sehr kräft kopf, gute vor & sehr gute hinterhandwinkelungen, "***terbruct" darf nicht tiefer werd. Yli keskikoon, voimakas & hyvärunkoinen, erittäin voimakas pää, hyvät etu ja erittäin hyvät takakulmaukset, "***" ei saa tulla syvemmäksi.
Tuomarina: Erich Bösl, DE (SV)

Suuret kiitokset näiden kuvien ottajille Articus KristinaSh sekä Nina Sjöblad. Todella hieno ensivisiitti Viron puolen näyttelyssä. Matka sujui erittäin hienosti ja näyttelypäivä varsinkin erinomaisesti. Kylmästä ilmasta huolimatta näyttelypaikan maneesissa oli erittäin lämmin tunnelma.
>> YOUTUBE: SV-tuomari Erich Bösl arvostelut
>> YOUTUBE: 6-9 kuud pikakarvalised isased palkintojenjako
Suur aitäh Articus näyttelyn hienoista järjestelyistä. Yläkerran kahvilassa oli näyttelyn lomassa mukava käydä piipahtamassa. Tämä oli ensivisiittimme Viron puolen näyttelyissä, mutta ei varmasti jää viimeiseksi.

12.1.2014 Lahti RN

Renegade Knights Basiator: PEK2
Urosmainen, oikea tyyppi. Voimakas pää. Vielä hiukan epävakaat nivelet.Avoimet huulet, hyvä kaula, tilava runko. Vankka raajaluusto. Käpälät voisi olla tiiviimmät. Vielä nivelissä löysä pennun askel, sivulta lupaava ulottuvuus.
Tuomarina: Marianne Holm, FI

 


It's Time to Resurrect RK

Farewell the outdated red
Welcome the Superb Bright & Sunny Yellow

RK Kennel's Bright & Sunny New ERA has earned this absolutely beautiful new color.

Message to the Copycats & Wannabees in Finland
"You can keep the Red you copied from us. If you choose to continue this stupid game to make a total fools out of yourselves, then you'll just show everyone that you really don’t have a life of your own and you are a complete losers."

Love & Honor & Loyalty & Respect

Support, help and lot's of TLC is always available for our RK family.

"If you can't Love a dog like a family member don't get one. They only know how to look at you as a pack member and to them, that is Family."

"He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion." - unknown author

Kennel Renegade Knights - Ari Angervo & Kaya Angerja

Pitkäkarvaisten saksanpaimenkoirien kasvattaja
Breeder of longhaired German Shepherds

"We feel, that a great website is made of excellent content with text and images. Without content webpage is like an empty shell and if you don't have enough content, then just make one page with your contact information. Empty head equals useless content. Remember, that you never use copy paste method to your webpage."

© Kennel Renegade Knights - Tekstien ja kuvien kopiointi kielletty tekijänoikeuslain nojalla.
nach oben