RK-kennel

URL: renegadeknights.fi/web/?Welcome

Kennel Renegade Knights - Ari Angervo & Kaya Angerja

Pitkäkarvaisten saksanpaimenkoirien kasvattaja
Breeder of longhaired German Shepherds

This website contains english and finnish - Tämä sivusto sisältää englantia ja suomea.

 

 

4.6.2023 Merten armoilla Hurtta Show>> lue lisää Facebook tapahtumailmoituksesta

3.1.2023 Happy Birthday Messi - Youtube video


>> YOUTUBE: Messi 10 years old - poetry in motion

Merry Christmas & Happy New Year 2023


"It's not what's under the tree that matters. It's who's gathered around it."

24.9.2022 Åland International Dog Show


GOLDI Wan-Haus BOB, CAC, CACIB, Best female
CABO Trebortim BOS, CAC, CACIB, FI Champion, Best male

Kennel Renegade Knights proudly presents our latest family members

IPO1 PL CH CABO Trebortim
IGP1 GOLDI Wan-Haus

VAROITUS - UWAGA !!

Älä osta ulkomaiselta myyjältä, joka kauppaa kolmannesta maasta ostamiaan pentuja. Älä usko tuon myyjän puheisiin, koska ne ovat vain kauniisiin sanoihin piilotettuja valheita. Kaupallisena myyntinä tuotu pentu ei saa olla alle 15 viikkoa, koska kaupallisessa maahantuonnissa voimassaoleva rabies on pakollinen. Rabies voidaan antaa aikaisintaan 12 viikon iässä ja siihen tulee rokotuksen kolmen viikon (21pv) varoaika. Kaupallisessa siirrossa ei saa käyttää sitä EU direktiivien mukaista rabies vakuutusta. Pennultasi on löydyttävä Traces dokumentoinnit ja ne löytyy myös Ruokamarkkinaviraston järjestelmistä. Traces paperit on tehtävä pennun lähtömaassa eikä missään muualla. Asian voit tarkistaa valvontaeläinlääkäriltä Suomessa ihan itse. Tuskin kukaan haluaa osallistua laittomaan toimintaan. Pennun myyjän on tässä tapauksessa myös oltava rekisteröitynyt Ruokamarkkinavirastoon viralliseksi koirien maahantuojaksi ja lisäksi hän on rekisteröitynyt viralliseksi eläintenkuljettajaksi. Ja mikäli myyjä on mennyt kirjoittamaan ko. pennun EU-passiin itsensä muka omistajaksi, on se kiistaton todiste siitä, että pentu on jo ennen Suomeen tuloa kuljetettu laittomasti Balttian maiden rajojen ylitse. Kaikissa EU-maissa kun sattumalti on voimassa samat säännökset. Älä osallistu laittomaan toimintaan äläkä missään nimessä osta näitä pentuja. On aivan eri asia käydä itse hakemassa ulkomailta ostettu pentu. Älkää menkö siihen lankaan, että kaupallisessa siirrossa muka riittäisi samat dokumentit, kun ei muuten lähimainkaan riitä. Ei muuta kuin ilmoitusta SEYlle, valvontaeläinlääkärille sekä poliisille. Ja ottakaa ihmiset itse asioista selvää sen sijaan, että uskotte sitä lipeväkielistä laitonta maahantuontia harjoittavaa pentutrokaajaa. 
NEUVO KAIKILLE !!
Osta suomalaiselta kasvattajalta pentusi. Renegade Knights on kotimainen kasvattaja ja kaikki pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton viralliseen FI-rekisteriin. Mikäli päädyt ostamaan ulkomailta pennun, niin tee se laillisena maahantuontina eikä salakuljetettuna. Tässä tapauksessa haet pentusi itse tai käytät virallista eläinten kuljetuspalvelua, ja kummassakin tapauksessa huolehdit maahantuontiin liittyvät dokumentit kuntoon. Jokatapauksessa osta aina pentusi suoraan kasvattajalta, älä koskaan minkään välikäden kautta. Itse tuotuna laillisesti Suomeen tuotu pentu tulee kokonaishinnaltaan huomattavasti halvemmalla hinnalla kuin mitä maksat pentutrokaajalle. Jokaisen vastuullisen ihmisen on aina muistettava, että maahantuodut eläimet ovat tautiriski. 
>> RK Blogissa lisää tästä likaisesta pentubisneksestä

Oikeutta eläimille - RK Kennelin kannanotto

"Eläinten pahoinpitelyä ei tarvitse kieltää, se on jo laitonta."
Kennel Renegade Knights on ottanut kantaa aiheeseen jo kotisivujemme julkisissa blogikirjoituksissa (erityisesti tekstissä Rodun kirottu kahtiajako - Aggressioita treenikentillä). Me tuomitsemme täysin väkivallan käytön aivan kaikessa. Terveellisen ja kunnioittavan suhteen omaan koiraan voi saavuttaa vain ja ainoastaan positiivisen vahvistamisen kautta. Meidän onneksi tämän rodun perinteisille treenikentille meillä ei ole ollut koskaan tarvetta mennä. Oma lajimme kun on täysin koirien vesipelastus, joka todellakin perustuu mukavaan harrastamiseen ja positiivisiin koulutusmetodeihin. Tässä lajissa koirat oppivat pelastamaan ihmisiä veden vaarasta. Oman vesipelastusyhdistyksen Merihurtat ry treeneissä me pidämme huolen kaikki yhdessä, että treeneissä on jokaisella hauskaa sekä ihmisillä että koirilla. RK Kennelin puolesta ehdottomasti kaikkea väkivaltaisuutta vastaan Ari Angervo ja Kaya Angerja.
>> Allekirjoita vetoomus: https://oikeuttaelaimille.fi/suojelukoirat
RK Kennel since 2010

Pääsiäisviikonlopulla 2013 menimme Etelä-Puolaan Tarnowiin, missä astutimme Aranean BSZS VA1 Orion Mavic Poland komean uroksen kanssa. Bellan kaunis tytär Aranea, meidän kennelin rakastettu monen maan muotovalio. Ikävät uutiset Araneasta saavuttivat meidät alkuvuodesta 2019, ja silloin kirjaimellisesti putosimme todella tyhjän päälle emmekä tienneet mitä tehdä seuraavaksi. Bella oli mennyt jo vuosia sitten sateenkaarisillalle, jonne Aranea liittyi äitinsä seuraan. Ja yksi suurimmista menetyksistämme tulee aina olemaan meidän rakas Barbaricus, joka varastettin meiltä. Joten meille ei jäänyt enää yhtään mitään ja kaikki oli menetetty. Bellan perintö oli lopullisesti himmennyt ja hävinnyt ikuisiksi ajoiksi. Me vain tunsimme tyhjyyttä ja syvää surua.

Jotenkin tunsimme Aranean antaneen meille suuren alkusysäyksen, joten teimme yhteisen päätöksen aloittaa kaiken alusta uudestaan. Täysin uudet nartut ja urokset, ja todella freesi uusi alku. Joten pääsiäisviikonlopulla 2019 teimme mahtavan Puolan kiertojaelun, yli 4000km. Ennen sitä oli etsittävä ja luotava lukuisia uusia kontakteja, jotta tämän hienon reissun mahtavana tuloksena meillä olisi jalostuskäyttöön omaan RK kenneliimme kolme uutta narttua ja yksi uusi uros. Me emme elvistele millään kontakteilla, koska yksinkertaisesti olemme etsineet myytäviä koiria ja sitä kautta otettu kontakti näihin ihmisiin suoraan. Tosin, kun puhutaan Puolasta, niin kaikki yhteydenpito on suoritettava puolaksi. Ja kaikki meidän koirat on ostettu rehellisen työn kautta ansaituilla seteleillä, yhtään näistä koirista ei ole meille ilmaiseksi lahjoitettu. Siitäkin huolimatta, että Barbaricuksen meiltä varasti puolalainen, niin tiedämme ettei yksi mätäpaise pilaa koko kansakuntaa. Puolassa on aivan järjettömän mahtavia ihmisiä ja nimenomaan saksanpaimenkoirien kasvattajia ja heidän jalostuskantansa on jotain niin super mahtavaa. Puola kun on sijainniltaan kaiken keskiössä eikä Suomen kaltainen perähikiä. Nämä super kauniit uudet tuontikoirat meidän jo aiemman Viron tuontimme Aussenhaus Ramseksen kanssa ovat meidän uusi freesi alkumme. RK Kennelin NEW ERA. 

 

On the Easter weekend 2013 we went to South Poland Tarnow, where we mated Aranea with BSZS VA1 Orion Mavic Poland. Bella's beautiful daughter Aranea, our beloved Champion. When we received very sad news about Aranea, then we really didn't know what to do next. So Bella has gone years ago and Aranea has joined her mother over the Rainbow bridge. And one of our greatest losses forever will allways be our beloved Barbaricus, who was stolen from us. So there was nothing left for us and everything was gone forever. Bella's legacy has diminished and lost forever. We felt total emptiness and sadness.

Someway we felt Aranea gave us a huge kick, and so we made a decision to start all over again. Totally new females and males, and really a fresh start. So on the Easter weekend 2019 we made a round trip journey across Poland, in total of over 4000km drive. Before that we made multiple contacts, so at the end of this journey we would have three new females and one new male for our kennel. These beautiful Polish super dogs with our Estonian male Aussenhaus Ramses makes our fresh new start. RK Kennel's NEW ERA.

Renegade Knights proudly presents our longhaired GSDs

 MESSI Zlotnicki Grod BH IPO-1
 Aussenhaus RAMSES AD
 CABO Trebortim BH IPO-1
 GAMA Hen-Mi BH trained IPO
 GALA Asarko Lordana
 INES u Ciborowskich
 GOLDI Wan-Haus BH IGP-1

RK-Kennelin pentujen vanhemmat ovat 100% meidän omistuksessa ja asuvat kanssamme. Meidän ulkomaalaiset ystävämme arvostavat meitä huomattavasti paljon enemmän kuin suomalaiset kaikki yhteenlaskettuna, joten toivottavasti meidän visiitit Suomessa ovat saavuttaneet totaalisen lopun. Me emme koskaan unohda emmekä koskaan anna anteeksi Suomen Saksanpaimenkoiraliitolle sitä, mitä he tekivät meille 2014 päänäyttelyssä. Valitettava tosiasia on, ettei sanottuja sanoja saa muutettua sanomattomaksi eikä tehtyjä tekoja saa koskaan peruttua tekemättömäksi. Elämä on valintoja täynnä ja tuo oli täysin SPL:n oma valinta. Mihin unohtui oikeudenmukainen / rehti / kunniallinen käytös? Vai montako kertaa on juuri ennen palkintojenjakoa pokaalista menty repimään se kaiverrettu kyltti irti? Montako kertaa on lähetetty viestiä SPL näyttelytoimikunnan puheenjohtajalle ja SPL puheenjohtajalle kuin myös SPL toimistoon, eikä yhteenkään viestiin ole koskaan vastattu? Toisaalta rehellisesti sanottuna kiitokset, koska tuo tekemänne teko antoi meille suurta pontta siirtää katseemme pysyvästi kokonaan ulkomaille. Me emme koskaan palaa Suomeen, joten teidän ei tarvitse murehtia meidän olemassaolosta eikä tekemisistämme. Kyllä me nautimme käydä koiranäyttelyissä ja saksanpaimenkoirien erikoisnäyttelyissä, mutta me teemme tämän niissä maissa, jossa meitä arvostetaan. Me olemme erittäin onnellisia ja super ylpeitä meidän ulkomaisista ystävistä. Ja uskokaa tai älkää, niin he monesti sanovat meille, etteivät usko meidän olevan suomalaisia.

Emämaa Saksa toimii kasvattajaryhmissä juuri FCI sääntöjen mukaisesti. Eli tämä tarkoittaa, että pitkäkarvaiset ovat oma ryhmänsä erikseen. 2014 vuonna oli Saksan päänäyttelyssä ensimmäistä kertaa pitkäkarvaisten kasvattajaryhmä Hodowla Mavic Poland (Hodowla suomeksi Kennel). Mahdatteko arvata, kenellä oli suuri kunnia saada esittää yhtä näistä hienoista koirista ja päästä nousemaan stadionin ykköskorokkeelle? Kyllä tuo henkilö on kasvattaja Ari Angervo Suomesta (nro 6509). Juu ja kyllä kiloja on karissut huomattavasti noilta ajoilta, mutta kyse erittäin suuresta kunniasta. Tästä mahtavasta tribuutista löytyy julkaisemamme Youtube video:
>> 2014 SV BSZS Nürnberg LSTH Zuchtgruppen Erste Platz

Our puppies parents are 100% our own dogs living here with us. Our foreign friends appreciate us so much more than in Finland all together, so hopefully our visits to Finland have reached to a final end. We will never forget and never forgive the Finnish German Shepherd Association, what they did to us in 2014. Where did they forget about fair / honorable / respectful behavior? Or how many times just before award ceremony they've ripped off the encraved plate off the trophy? On the other hands, sincere thanks to the Finnish German Shepherd Association for giving us the huge impetus to move our gaze abroad. We will never return to Finland, so they don't need to worry about us. We do like to visit dog events and dog shows and German Shepherd breed speciality shows, but we do that in countries where we are appreciated. We are very happy and super proud of our foreign friends. And believe it or not, but they often say, that they don't believe we are from Finland.

Loppujen lopuksi me teemme asiat meidän omalla Kapinallisella (Renegade) tavalla emmekä vastaa toisten odotuksia meitä kohtaan, emme tee asioita matkimalla muita tai kuten on muiden mielestä soveliasta tehdä. Valitettava tosasia on, ettei näiden omien polkujen tallaaminen miellytä kaikkia. Mutta me olemme 100% Ritareita (Knights) sydämeltämme, koska kaikki mitä me teemme, niin se tehdään reilusti ja kunniallisesti täysin sääntöjen mukaisesti. Me olemme Renegade Knights.

After all, we do things our own Renegade way and we do break the expectations of others, as we don't do things like everyone else does. Unfortunately making our own path doesn't please everyone. But we are 100% Knights by the heart, because everything we do, we do fair with honor and all by the rules. We are the Renegade Knights.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail. - Ralph Waldo Emerson"

 

Last edited: December 22, 2023, 17:50